19-03-11 Tzum 2 - Berlikum 4
Tzum 2 pakt punt tegen Berlikum 4

Na de onverwachte 3-5 overwinning op Tzummarum 2 stond zaterdag 18 maart de thuiswedstrijd tegen Berlikum 4 op het programma.
Voor de winterstop werd er in Berlikum met 4-2 verloren, dus wist Tzum wat hun te doen stond.
Onder fraaie zonnige omstandigheden maar op een zeer hobbelig veld was om 14.00 uur de aftrap voor Berlikum.
Tzum 2 had vandaag maar liefst 17 man tot hun beschikking, hierdoor ging de licht geblesseerde Bote als grensrechter fungeren terwijl Hauke de fluit ter hand nam.
Tzum 2 begon derhalve in de volgende opstelling; keeper vandaag was Wijbren, Johannes, Albert, de pas 39 jarige Wilco en Frouke vormden de verdediging, Jelle, Sjoerd en Simon het middenveld en de voorhoede bestond uit Durk Tjeerd, Auke en Frank.
Berlikum probeerde meteen Tzum onder druk te zetten om snel een doelpunt te forceren.
Berlikum was dan ook de betere ploeg die wat makkelijker voetbalde dan Tzum.
Bij Tzum was het vaak weer te onrustig waardoor dan weer de lange bal werd gehanteerd en dit leverde dan vaak weer balverlies op. Berlikum kreeg hun eerste kansjes maar hun linksbuiten was te laconiek om deze te benutten en anders stond Wijbren zijn mannetje in de goal van Tzum. Gaande weg deze eerste helft kwam Tzum wat beter in de wedstrijd en kon ook de helft van Berlikum gezocht worden. Na een schitterende pass van Johannes kwam Wilco alleen voor de keeper te staan, hij besloot naast te schieten!
Ook Auke kreeg nog zo’n opgelegde kans na een pass van Jelle maar nu lag de Berlikumer keeper helaas in de weg en dus bleef het deze eerste helft bij 0-0.
In de tweede helft weer enkele nieuwe gezichten bij Tzum in het veld, Geart nam de plaats van Johannes in, Sietze kwam op de linkshalf en Simon op de linksbuiten. Gerrit verving Auke in de spits.
Maar ook nu was het weer Berlikum dat dicteerde en de wedstrijd weer in handen nam.
Tzum liet zich achteruit drukken en kwam eigenlijk alleen nog aan verdedigen toe maar ook nu wist Berlikum het net nog niet te vinden omdat de echte scherpte voorin ontbrak.
Na zo’n 20 minuten kon Tzum er zo nu en dan ook weer eens uitkomen maar echt gevaarlijk werd het niet het middenveld werd overgeslagen en de verdediging sloot niet goed aan waardoor het veld veel te groot bleef. Coach André maakte dankbaar gebruik van de vele spelers die hij tot zijn beschikking had en wisselde nog maar een paar keer.
Hierdoor kwam er toch weer wat meer lijn in het Tzummer spel en kreeg Tzum via Sietze, Jelle en Gerrit nog enkele kansjes op een doelpunt maar ook voor Tzum zat dit er vandaag niet in en bleef het dus 0-0.
Al weer een punt voor Tzum 2 wat na de winterstop nog ongeslagen is, de doelstelling wordt dan ook naar boven bij gesteld. Het punten aantal van voor de winterstop verdrievoudigen!
Aanstaande zaterdag moet Tzum 2 naar Leeuwarden om het tegen Rood Geel 4 op te nemen. Aanvang 14.30 uur.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!