14-03-11 Zeerobben MC1 - Tzum MC1
MC1 Zeerobben – MC1 Tzum
18.30 Maandag 14 maart,

Voor de verandering spelen vandaag niet op een zaterdag maar op een maandag avond. Wat heel goed kan in Harlingen op het kunstveld met genoeg licht. Nadat we ons hebben omgekleed, beginnen we vanavond met de volgende opstelling:

Op keep staat Lotte
Achterin staan Thera en Alida
Op het middenveld staan: Elske, Marrit, Johanna
En in de spits staat Jikke.
Op wissel staan vandaag : Froukje, & Annerigt.

De aftrap is vandaag voor Tzum.

Na een korte warming- up beginnen we dan met de wedstrijd. Zoals altijd moeten we eerst even wennen aan de bal en onze posities. Het verloopt allemaal niet zo soepel en weten niet goed wat we met de bal aan moeten. We paasen slecht over en Zeerobben weet net eerder de bal te pakken. Waardoor er al snel een goal voor Zeerobben valt, wat mede kwam door een fout bij ons achterin. We proberen zoveel mogelijk over te spelen, maar toch weten we de bal niet op de helft van de tegenstander te brengen. Doordat Alida een bloedneus krijgt door een bal op haar gezicht, wordt er gewisseld en komt Annerigt in het veld. Dat de meiden van Zeerobben agressief zijn blijkt wel uit een overtreding op Marrit, dicht bij het doel van Zeerobben, waardoor Tzum een vrije trap toegewezen krijgt. Deze wordt door Marrit in een keer genomen en gaat net over de lat. We gaan niet zo lekker in de eerste helft en gaan de rust daarom ook in met een achterstand van 2-0.

Zoals er in de rust ook al wordt gezegd door een van onze spelers, gaat het Bagger, waar Jacob het volkomen mee eens is. Na een bekertje limonade gaan we de 2e helft weer vol goede moed in.

Maar zoals we anders vaak de 2e helft in gaan met een veel betere positiespel, lijkt het nu in de 2e helft nog wel slechter te gaan als in de 1e helft. Al in de 1e minuut van de 2e helft maakt Zeerobben alweer een doelpunt, waarnaar er nog een paar volgen. We kunnen de meisjes van Zeerobben niet aan en proberen onze laatste energie nog in de wedstrijd te steken.
We spelen de 2e helft wel meer op de helft van de tegenstander en krijgen meer kansen doordat Annerigt, Marrit en Alida voorin goed met de bal spelen. Daarom wordt er dan eindelijk in de laatste minuten een goal gemaakt door Marrit, met een mooie voorzet van Alida. We zijn zowel voorin als achterin toch niet sterk genoeg voor de meiden van Zeerobben en als het fluitsignaal klinkt, staat het dan ook 9-1.

Dit was een teleurstellende wedstrijd, maar zaterdag gaan we er weer vol tegen aan en spelen we thuis tegen de meisjes van M’sga.


Groetjes,
Marrit Strikwerda
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!