12-03-11 Tzummarum 2 - Tzum 2
Winst voor Tzum 2 in Tzummarum

Op zaterdag 12 maart 2011 moest Tzum 2 naar Tzummarum om het op te nemen tegen het tweede elftal van Tzummarum. De wedstrijd in Tzum tussen de beide teams was geëindigd in een 1-2 overwinning van de Tzummarumers. In de competitie stond de thuisploeg op een derde plaats met 19 punten uit 8 wedstrijden. Tzum stond voorlaatste, dus het leek een zware kluif te worden voor de gasten. De wedstrijd werd onder voorjaarsomstandigheden gespeeld. De zon scheen, het was 13 graden, het veld daarentegen was héél slecht. Tzum startte met Jordy Hennequin in de goal, Johannes de Schiffart en Frouke Bleeker als centrumverdedigers , Albert Fennema en Bote van der Lei waren de backs. Op het middenveld werd Gerrit Hiemstra door Jelle Hoekstra en Simon Bambach geflankeerd, terwijl de voorhoede bestond uit Sietze Viëtor, Auke van der Meulen en Jan Venema.

De wedstrijd was in de eerste fase in handen van de thuisploeg. Door een goal die een sterke lucht van buitenspel had en een benutte penalty na vasthouden van Albert in het strafschopgebied was de stand halverwege de eerste helft 2-0. Tzummarum kreeg daarna kansen op meer doelpunten, maar verprutste deze en bovendien Jordy stond in deze fase goed te keepen. Toch kreeg Tzum ook grote kansen, maar de keeper van Tzummarum toonde aan in grote vorm te steken . Sietze kwam een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar steeds stond de man in de weg. Ook een paar afstandschoten van Frouke werden door hem vakkundig over de lat geduwd. Toch was Sietze hem na een half uur spelen de baas, hij scoorde de 1-2. Tzum werd sterker en kreeg een aantal corners. Uit één hiervan wist Gerrit de door Auke klaargelegde bal onberispelijk in de linkerhoek te schieten. 2-2 was de ruststand.

In de rust verving Henk-Jan Tolsma Simon, terwijl Jildert van der Woud net voor rust al in het veld gekomen was voor Jan. Meteen na de hervatting schoot Henk-Jan hard en goed geplaatst op doel, maar weer wist de keeper van Tzummarum de bal uit de kruising te ranselen. Tzum had het beste van het spel, toch kreeg Tzummarum ook grote kansen. De beste spelers van de thuisploeg stonden in de voorhoede en deze lieten de verdediging van Tzum met enige regelmaat de hielen zien. De 3-2 na slap uitverdedigen van Tzum was dan weliswaar niet terecht, maar helemaal onlogisch was dit ook weer niet. Tzum bleef rustig, bleef voetballen en Auke en Gerrit wisselden van positie. Dit bleek een gouden zet. Gerrit liep op een pass van Auke de verdedigers er uit en scoorde koeltjes de 3-3. Even later waren 2 harde schoten van diezelfde Gerrit even zo vaak de keeper te machtig en had Tzum de vooraf niet verwachte 3-5 overwinning voor het grijpen. In het laatste kwartier wist de Tzummer verdediging vrij eenvoudig overeind te blijven en zo werd de overwinning veiliggesteld.

Volgende week speelt Tzum 2 op het eigen Lyntsjepark en heet de tegenstander Berlikum 4. Eens kijken of er dan weer punten te halen zijn.