12-03-11 Tzum 1 - IJVC 3
Afgelopen zaterdag mocht Tzum 1 aantreden tegen IJVC 3.
In de heenwedstrijd bleef de strijd gelijk maar in Tzum wist IJVC er met de punten vandoor te gaan.

Tzum begon met de volgende opstelling:

Goal: Reinout
Verdediging: Justin, Klaas, Bouwe, Erwin
Middenveld: Redmar, Edwin, Hendrik, Harmen
Aanval: Sjoerd, Frits

Op deze prachtige zaterdagmiddag begon Tzum sterk aan de wedstrijd. Tzum was vooral in de beginfase veel sterker dan IJVC wat resulteerde in veel balbezit en enkele kleine mogelijkheden.
IJVC kwam na ongeveer 15 minuten spelen beter in de wedstrijd en creëerde hierdoor ook enkele kleine mogelijkheden. Deze mogelijkheden werden allemaal bekwaam gekeerd door onze interim keeper, Reinout Dijkstra.

Tzum kwam bijna op voorsprong door de goed spelende Frits. Deze passeerde rond het 16 meter gebied enkele verdedigers, het schot dat volgde raakte helaas buitenkant paal. Tzum had voor rust alles onder controle, het enige wat ontbrak waren doelpunten.

Na een bak thee kwam Tzum in de volgende opstelling de kleedkamer uit.

Goal: Frits
Verdediging: Justin, Klaas, Bouwe, Erwin
Middenveld: Romke, Redmar, Reinout, Harmen
Aanval: Ane Piet, Hendrik

Tzum begon weer sterk en zette IJVC meteen weer onder druk. IJVC zakte hierdoor helemaal in en ging met 9 man in de verdedigende linie staan.
Door dit verdedigende spel was het erg druk rond de 16 meter van IJVC waardoor echt grote mogelijkheden voor Tzum uitbleven. Redmar Dijkstra was halverwege de tweede helft dichtbij de openingstreffer, hij knikte de bal uit een voorzet op de paal.
IJVC kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Tzum werd gewaarschuwd nadat de spits van IJVC uit een scherpe counter de bal net naast het doel werkte. Deze spits raakte enkele minuten later weer uit een counter de paal.
Tzum nam deze waarschuwing echter niet al te serieus waardoor het de derde keer voor IJVC wel raak was. Door dit doelpunt probeerde Tzum met man en macht de gelijkmaker te forceren. Hierdoor was de organisatie in het elftal compleet verdwenen en echte kansen werden er niet meer gecreëerd. IJVC kreeg hierdoor voorin wel veel ruimte waar de aanvallers van IJVC in de laatste minuten nog van wisten te profiteren. 0-2. Dit was tevens de eindstand.

Uiteindelijk een teleurstellende middag. Tzum was de betere partij maar wist hier helaas niet van te profiteren.

Komende zaterdag moet Tzum optreden tegen Arum. Hier moet een overwinning worden geboekt wil Tzum nog meedoen voor het kampioenschap.