12-03-11 Ouwe Syl F1 - Tzum F1
Wedstrijdverslag Tzum F1.

Zaterdag 12 maart 2011

Na een lange reis, de mannen moesten naar Oude Bildtzijl, was het om 11.00 uur weer zo ver. De heren kwamen voor de 2e keer na de winterstop in actie.
Er moet wel aangegeven worden dat door een ongelukkige botsing de eerste blessurebehandeling al een feit was voordat de wedstrijd was begonnen. Door een botsing moest Jort de Jager worden behandeld aan zijn hoofd (niets ernstig maar toch vervelend). Hierdoor was Jort niet in staat om de 1e helft te spelen.
Om 11.10 uur was het dan zover, de scheidsrechter vloot voor de 1e keer, de wedstrijd was een feit. Met de huidige selectie moet het toch “kat in het bakkie” zijn bij de Oude Bildtzijl, 12 spelers waren dan ook tot de tanden gewapend.
Dit resulteerde in de 1e helft dan ook in een knappe 0-2 voorsprong, 2 maal Robin Benders die sneller bleek te zijn dan de laatste van Oude Bildtzijl. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat het spel zich hoofdzakelijk afspeelde op de helft van Tzum. Het stevige blok van verdedigers, Redmer, Cas, Piter, Tigo en Piter-Gerben zorgden er voor dat de tegenstander amper tot een gerichte doelpoging kon komen. Bij de weinige gelukte doelpogingen van Oude Bildtzijl die wel lukte stond Steven zijn mannetje in het doel.
Met een opgeheven hoofd en de overwinning (bijna) in de zak vertrokken we naar de kleedbox voor een verdiende rust met ranja. Nog een paar kleine aanwijzingen vanaf Gerrit naar het middenveld en verdediging van Tzum en de 2e helft kon beginnen. Al zingend vertrokken de mannen terug naar het veld.
Fuuuuuut, de start van de 2e helft was een feit. Oei, er was goed te merken dat de kerels van Oude Bildtzijl ook aan teambespreking hadden gedaan tijdens de rust. De druk op het doel van Tzum werd opgevoerd en het duurde dan ook niet lang voordat de verdedigers onder de druk bezweken. In een 1 op 1 situatie kon Steven de bal niet meer tegenhouden, de aansluittreffer was gemaakt.
Zoals is gebleken tijdens deze wedstrijd is de veerbaarheid van het Tzummer team groot, naar inspiratie van “ons” middenveld, met de jonge talenten, Ids, Sido, Sander, hervond Tzum zijn kwaliteiten. Een spannend duel tot gevolg. Het spel golfde heen en weer, nog een aantal kansen voor Janco en Robin maar ook degelijk nog een aantal belangrijke reddingen van Steven, de ploegen waren aan elkaar gewaagd.
Ongeveer een kwartier voor het einde sloeg het noodlot toe, Sido maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Tzum. Wel een beetje jammer dat dit als wisselspeler (hij stond lekker tegen de paal te leunen) was en in eigen doel, voor Steven geen houden aan.
2-2, Steven en Redmer wisselen van kleding, Redmer in het doel en Steven in het veld. Wat resteerde waren 15 prachtige minuten voor de toeschouwers, spanning, harde individuele duels, technische hoogstandjes tot het intimideren van de scheidsrechter.
Fuuuuuut. Het laatste fluitsignaal, 1 verdiend punt mee naar Tzum.
Allemaal nog een pingel, snel douchen en dan weer terug naar Tzum.
Zaterdag 16 maart

Tzum 1 - Berlikum 3