Tzum 1 verliest eerste competitie wedstrijd na de winterstop van Hielpen.
Het eerste elftal van Tzum is er zaterdag niet in geslaagd om 3 punten te pakken tegen Hielpen 2; in een zeer slechte wedstrijd werd er uiteindelijk met 3-2 verloren.

Opstelling:
Doel: Alle Tamminga.
Verdediging: Erwin Hoekstra, Bouwe Strikwerda, Wilco Atsma en Justin van Abbema.
Middenveld: Romke Dunnewind, Hendrik Dunnewind, Edwin van Alphen en Harmen Westra.
Aanval: Frits Hoekstra en Klaas Meinsma.
Wissels: Sjoerd Didden en Redmar Dijkstra.

Al van het eerste fluitsignaal werd er slordig gespeeld aan Tzummer zijde, Hielpen profiteerde daar ook snel van, de bal lag na 6 minuten al in het net. Uit een hoekschop wist de lange spits van Hielpen de bal simpel in het doel te tikken, 1-0. Ook na het doelpunt werd er slecht gevoetbald. Hierdoor kreeg Hielpen enkele kleine mogelijkheden om de score uit te breiden, dat bleef echter uit. Na ongeveer 25 minuten te hebben gespeeld zette Tzum een perfecte aanval op die leidde tot de gelijkmaker. Van achteruit kwam er een hoge bal die Klaas door kopte op Harmen die was doorgelopen, hij kon de bal prima meenemen, versnelde langs zijn tegenstander en gaf de bal vanaf de zijkant met buitenkant voet voor op Frits, die geheel vrijgelaten werd en de bal beheerste achter de doelman van Hielpen kon schieten, 1-1. De eerste goede aanval van Tzum en gelijk een doelpunt.
De wedstrijd werd steeds onvriendelijker, veel irritatie bij beide kanten. Zo kreeg Edwin en zijn directe tegenstander ook de eerste prent van de wedstrijd na wat geruzie. Hielpen kwam 10 minuten voor rust opnieuw op voorsprong. De linksbuiten van Hielpen passeerde Justin en liep met de bal aan de voet het zestien meter gebied in, Justin probeerde de speler nog in te halen, wat onmogelijk bleek. Hij tikte de speler aan en ging naar de grond. De scheidsrechter floot ook meteen voor een strafschop. Uit die strafschop kwamen ze weer op voorsprong. 5 minuten na de goal kwam Hielpen zelf op 3-1, een uittrap van Alle belande lullig in de voeten van de spits, die de bal simpel binnen tikte, 3-1 was tevens ook de rust stand.

Tweede helft kwam Redmar voor Justin en Sjoerd voor Romke in het veld. Ook de tweede helft begon voor Tzum slecht, Hielpen kreeg een grote kans om de 4-1 te maken, de bal belande echter op de paal waardoor we goed weg kwamen. Tzum Probeerde van alles om de aansluiting treffer te maken, die kwam er uiteindelijk ook. Na 20 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft scoorde Harmen op aangeven van Bouwe de 3-2. Tzum bleef hierdoor veel druk zetten, wat resulteerde op een grote kans van Klaas, Hendrik stuurde hem de diepte in en kwam alleen op de keeper af. Hij scoorde, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Waardoor de treffer werd afgekeurd. Zo tikten de minuten weg en leek Hielpen de punten thuis te houden, ze kregen nog een enorme kans om de wedstrijd op slot te gooien, na een knappe aanval kwam Alle Eén tegen Eén te staan met de spits. Alle redde uitstekend. Hierna gebeurde er nog weinig. Tzum had de moed niet meer om er nog een gelijkspel uit te halen. Zo verliest het de eerste competitie wedstrijd na de winterstop. Volgende week zal het thuis aantreden tegen IJVC 3. Hopelijk zullen de 3 punten dan worden gepakt.

Komt allen!!!

KM