19-02-11 Tzum 2 - Veenwouden 6
Op zaterdag 19 februari speelde Tzum 2 een oefenwedstrijd tegen Veenwouden 6. De ploegen waren niet helemaal onbekenden voor elkaar, want een jaar of zes terug zaten ze bij elkaar in de competitie. Tzum 2 was toen nog Tzum 3 en Veenwouden het vierde. Het contact voor deze wedstrijd is in de vorige zomer al gelegd tijden de Graspop Metal Meeting, waar Johannes, Frouke, Auke en Hauke jaarlijks een paar (!) biertjes drinken met een vriend van Veenwouden 6, Paul Kempink.

Door het rigide snoeiwerk van de gemeente had de koude en harde wind vrij spel op het Lyntsjepark, zodat het met name voor de toeschouwers erg koud was. Die waren er dan ook bijna niet. De spelers hadden er alleen aan het begin van de beide helften hinder van.
De thuisclub had maar liefst 18 man tot haar beschikking, zodat leider Andre thuis al had zitten puzzelen over twee opstellingen. Gelukkig was hij er uit voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Lammert Zijlstra.

In de eerste helft ging het spel gelijk op. In eerste instantie had Tzum het beste van het spel en kreeg ook wat kansjes, maar al snel kwamen de Veenwoudster beter in hun spel. Ook zij kregen wat kansjes. Naarmate de tijd verstreek werden de kansen voor beide ploegen groter, maar beide keepers wisten de goal tot aan het rustsignaal schoon te houden. Dat mag gerust een wonder heten, want er waren echt 100% kansen te noteren.

Na de rust een gewijzigd Tzum 2, dat wel weer meteen uit de startblokken kwam. Al na een paar minuten kwam Jildert van der Woud op links door en zijn scherpe voorzet werd pardoes door de keeper in eigen goal gewerkt. 1-0 derhalve en de wedstrijd was opengebroken. Veenwouden was meteen wakker en liet zien dat hun in de rust ingebrachte spelers niet onderdeden voor die van daarvoor. Ze drukten Tzum ver terug en na een twintig minuten spelen was de 1-0 stand omgebogen naar 1-2. Hierna kwam Tzum weer wat onder de druk vandaan en wisten ze ook weer voor de Veenwouden-goalie te komen. Tien minuten voor tijd bepaalde Wybren Zijlstra de eindstand op 2-2.

Een terechte uitslag van een leuke en sportief gespeelde oefenwedstrijd. Een tegenbezoek van de Tzummers werd na afloop onder genot van paar biertjes toegezegd.
Zaterdag 13 November

10:00 u