12-02-11 Tzum 2 - AVC
Tzum 2 begint oefenprogramma met verlies.

Zaterdag 12 februari stond de eerste oefenwedstrijd voor Tzum 2 op het programma.

Met een selectie van 13 man, de trainingspakken en twee tassen met spelertenues, maar zonder trainer – wegens Plop verplichtingen – gingen we naar Sexbierum.

Het weer was niet echt voetbalvriendelijk, er stond een stevige wind en daarbij regende het ook nog behoorlijk. Dit bij een vriendschappelijke wedstrijd!

Ook de spelers van AVC zaten nog lekker bij de kachel.

Toch werd er omgekleed en begonnen met de warming up en vervolgens werd er afgetrapt.

Tzum 2 begon met Jordy weer in de goal, Johannes, Hauke, Frouke en Bote achterin, Jelle, Sietze en Jildert op het middenveld en Jan, Wijbren en Simon voorin. Frank en Durk Tjeerd kwamen er in de tweede helft in voor Bote en Jan.

Het was voor Tzum 2 een oefenwedsrijd en zo werd dan ook begonnen, AVC gooide wat meer felheid in de duels en kwam dan ook beter voor het licht.

Na zo’n kleine tien minuten kwam er een voorzet van AVC van de rechterkant welke werd geblokt door Frouke, de bal ging via het bovenbeen naar zijn arm en hier zag de scheids een penalty in! Jordy raakte de bal nog wel maar kon niet voorkomen dat deze in de goal belandde, 1-0 dus. AVC bleef agressiever spelen dan Tzum en was hierdoor gevaarlijker.

Toch kwam Tzum op gelijkhoogte na een fraai bekeken schot van Sietze welke over de keeper doel trof,1-1!

De AVC voorstopper kwam steeds meer mee op waardoor zij op het middenveld steeds een mannetje over hadden, doelpunten bleven niet uit en de ruststand werd bepaald op 3-1.

Na de warme thee werd het er voor Tzum niet gemakkelijker op, AVC had de wind in de rug een zette vroeg druk op de Tzummers. Hierdoor kwamen zij er bijna niet meer uit en kreeg AVC een paar aardige kansen maar faalden meestal in de afwerking, zij wisten nog slechts een keer te scoren toen er aan Tzummer zijde te slap werd uitverdedigd, 4-1.

Tzum kon hier helaas weinig tegenoverzetten en na ruim 30 minuten vond de scheids het wel goed en floot af. Zo is de kop er voor Tzum 2 ook af, zaterdag 26 februari staat de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Foarut ( 12.45 uur) op het programma. Komende zaterdag 19 februari zal er worden gespeeld tegen Veenwouden 6, aanvang 14.00 uur!
Zaterdag 7 December

12:00 u Sds 3 - Tzum 1
14:30 u Tzum Vr1 - Sc Franeker Vr2
10:00 u Tzum Jo12-1 - Zeerobben Jo12-2
09:00 u Avc Jo10-1G - Tzum Jo10-1

Zaterdag 14 December

14;30 Arum/Stormvogels 2 - Tzum 1
10:00 Tzum Jo10-1 - Vsv'31 Jo10-1G

Hierna is het winterstop tot Januari/Februari 2020.
Namens V.V Tzum wensen wij u Fijne feestdagen en een sportief 2020 toe.