12-02-11 SSS 1 - Tzum 1
Op zaterdag 12 februari stond er een oefenwedstrijd tegen SSS`68 uit Marssum op het programma. SSS speelt net als Tzum reserve 5e klas. Op deze koude en natte middag werd er bij vlagen aardig gevoetbald.

Om 13:00 werd er in de volgende opstelling afgetrapt:
Doel: Alle
Verdediging: Justin, Bouwe, Klaas en Erwin
Middenveld: Reinout, Hendrik, Edwin en Harmen
Voorhoede: Ane Piet en Frits
Op de bank: Romke en Redmar

Tzum begon erg sterk aan de wedstrijd. Dit leidde in de eerste 5 minuten al tot een kans voor Harmen. Na een steekpass van Frits belandde zijn schot via de keeper op de paal. Marssum kwam er de eerste helft eigenlijk niet aan te pas. De weinige aanvallen van het team kwamen vaak niet verder dan het 16 meter gebied. Tzum kreeg enkele mogelijkheden via Ane Piet en Frits. Deze laatste werd na ongeveer een kwartier spelen onderuit gehaald in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Harmen binnen geschoten, 0-1. Tzum ging op zoek naar de tweede treffer. Er volgden dan ook vele kansen. Naast de paal en lat die enkele malen in de weg stonden was de afronding ook niet nauwkeurig. Reinout, Ane Piet, Frits en Harmen kregen enkele goede kansen maar mistten. SSS werd in deze periode alleen gevraalijk via een vrije trap. Deze werd door Alle (die vandaag voor het eerst weer onder de lat stond) makkelijk gepakt. Na een half uur spelen kwam Tzum ietwat gelukkig op 0-2. Frits zette goed druk op de keeper en kon zijn uittrap blokken waardoor de bal via een boogje in de goal verdween, 0-2. Met deze stand werd ook gerust.

In de tweede helft wat omzettingen aan Tzummer zijde. Redmar kwam in het veld voor Erwin en Romke verving Ane Piet. Redmar kwam linkshalf te spelen waardoor Harmen linksback werd. Reinout ging naar de spits waardoor Romke rechtshalf werd. Tzum ging in het begin van de tweede helft verder met het goede spel. Via enkele goede aanvallen over links en rechts onstonden enkele goede mogelijkheden. Na een mooie aanval over rechts koptte Reinout op goal, de keeper kon hier net zijn vingertoppen tegen krijgen waardoor het een corner werd. SSS was wel iets gevaarlijker dan in de eerste helft en kwam na ongeveeer een uur spelen onverwacht op 1-2. Een vrije trap werd snoeihard en onbereikbaar voor Alle in de kruising geschoten. Tzum was hierna even van de kaart en begon wat chaotisch te spelen. SSS voelde dat er wat mogelijk was en begon wat druk te zetten. Toch was het Tzum dat scoorde. Via een snelle aanval over links schoot Hendrik knap binnen, 1-3. Appie wisselde Ane Piet voor Reinout voor en Erwin voor Edwin. Redmar kwam centraal op het middenveld te spelen, Erwin werd weer back waardoor Harmen weer linkshalf kwam te spelen. Ane Piet ging weer naar de spits. Het laatste kwartier was erg onrustig aan Tzummer kant. SSS speelde niet goed maar kon door de slechte organisatie bij Tzum nog 2 keer scoren. Waardoor de wedstrijd in een gelijk spel eindigde. Erg jammer, maar zoals zo vaak in het voetbal wordt het gevaarlijk wanneer je zelf de kansen niet benut. Toch kan er vertrouwen worden geput uit de goede eerste helft. Dinsdag wordt er tegen het Oudega van oud trainer Jelle Kievit geoefend. Zaterdag de laatste oefenwedstrijd tegen Scharnegoutum waarna 26 februari de competitie eindelijk weer begint.
Programma Za. 1 december;

08.45 Workum JO9-1 - Tzum JO9-1