05-02-11 Tzum DA1-FoarĂșt DA1
5-2-11
VV Tzum DA1 - Foarút DA1.
15:00

Op deze behoorlijk stormachtige zaterdagmiddag spelen wij onze eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen de dames van Foarút!

We beginnen de strijd met de volgende opstelling:

Op keep staat Reina, met Simone als laatste vrouw. Baukje staat vandaag op voorstop met linksachter Lidewey en rechtsachter Klaske. Centraal op het midden staat Truus met linkshalf Anjali en rechtshalf Femke vd M. Voorin staat Anita links en Marrit rechts.

Op wissel zitten Jikke,Rinske en Marrit.

We spelen vandaag met 10 man omdat de tegenstander er maar 10 had, en 35 minuten om te voorkomen dat we van het veld afgeblazen werden.
De scheids van vandaag is Frank.

We beginnen iets voor 3en met de aftrap voor Tzum.
Al vanaf de 1e minuut hebben we letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. Tzum is voornamelijk aan de bal aan de kant van de tegenstander en er zijn daar dan ook genoeg kansen, die helaas door de wind nog wel eens de verkeerde kant opblazen. Het blijkt toch wel moeilijk te zijn om een hoge bal te krijgen daar waar je 'm wilt! Na 15 minuten weet Anita voor Tzum te scoren en terwijl de tegenstander op adem komt scoort Anita in de 20e en 25e minuut weer! Hierna komt Foarút zo nu en dan op onze helft maar hier staat Simone hen op te wachten om de bal weer een poeier naar de overkant te geven! Hieruit komt in de 30e minuut een goal van Truus en zo staan we in de rust al 4-0 voor!

Met wat thee en een peptalk van Jacob in de nieuwe box wordt een vernieuwde techniek besproken en worden Femke & Anjali gewisseld voor Marrit&Rinske.

In de 2e helft spelen we tegen de wind en moet er iets meer druk op de tegenploeg gezet worden om hen niet te laten scoren. Dit gaat Tzum erg goed af, ook deze keer zijn wij veelal in balbezit!
In de 45e minuut scoort Anita weer voor Tzum, met kort hierop een goal van Marrit! Helaas wordt deze afgekeurd wegens buitenspel. Vlak hierna raakt Tzum de bal kwijt aan Foarút en gaan ze ervandoor richting onze helft. Helaas voor ons weten ook zij dan te scoren en staat het 7-1. Al vrij snel verliezen de dames van Foarút de bal weer aan de dames van Tzum en gaan we weer richting de helft van de tegenstander! Ondanks het stormachtige weer en het feit dat we tegenwind hebben deze helft weet Anita hier toch nog 2 keer te scoren in de 62e en 65e minuut!
Dit betekende dus dat we onze eerste wedstrijd het 2e deel van het seizoen gewonnen hebben met 7-1!!

Al met al een winderige maar sportieve en leuke wedstrijd!
Volgende week spelen we weer tegen de dames van Foarút, maar dan op hun terrein.
Iedereen fijne trainingen toegewenst deze week, en tot op het veld.

FM