Tzum DA1 - Heech/IJVC DA1
Op deze zonnige zaterdag spelen wij thuis tegen de dames van Heech/IJVC.
De wedstrijd begint om 15:00 en de aftrap is voor Heech.

Onze opstelling is vandaag als volgt:
Op keep staat Reina, achterin staan Simone, Baukje en Petra en op voorstop staat Rinske.
In het midden staan Grietje, Truus en Anjali, en Hilda, Marrit en Anita staan voorin.

Op wissel zitten Jikke, Alida, Johanna en Tjitske ( Tolsma )

In de eerste helft zitten we meteen in het spel. Alle passen gaan scherp en er zijn geen lange ballen die in de wilde weg vliegen. Heech lijkt ons ietwat onderschat te hebben want ze worden veelal uitgespeeld. In de 18e minuut weet Anita voor ons te scoren, en in de 31e minuut na een fantastische pass van Truus weet Hilda ook voor ons te scoren. Tzum zit goed in z'n vel, maar er mist communicatie onderling waardoor en zo nu en dan nog wat steekjes vallen. Gelukkig mag dit ons de eerste helft niet schaden, want we gaan de rust in met een 2-0 voorsprong!

Helaas moet Reina er na de 1e helft mee stoppen door een blessure en wordt Lotte gebeld. Gelukkig was zij vrij en kon zij het van Reina overnemen. Top!
We starten dus de 2e helft met Lotte op keep. Ook Tsjitske en Alida komen erin.
In de eerste 15 minuten van deze 2e helft lijkt Tzum wel totaal overrompeld te worden door Heech. Je zou bijna denken dat de 2-0 voorsprong ons naar het hoofd gestegen is, maar het blijkt dat Heech 3 andere spelers ingezet heeft. Hierdoor verandert het spel drastisch, en dat is niet in het voordeel voor Tzum! We weten ons wel dergelijk te herstellen, maar in de 56e weet Heech de 2-1 te maken, in de 76e minuut de 2-2 en de uiteindelijke mokerslag wordt gemaakt in de 86e minuut waardoor Heech op 3-2 voorsprong wordt. Wat er daarna gebeurt voor de goal voor Tzum is alleen nog maar rammen met de bal om te voorkomen dat Heech scoort, er wordt zelfs nog een corner toegewezen. Gelukkig lopen alle kansen van Heech in die laatste 4 minuten nergens meer op uit, en dat is maar goed ook want voor Tzum is het klaar.

Zuur verlies na de winst van vorige week en vooral na de voorsprong in de 2e helft.

A.s. dinsdagavond spelen wij ook een wedstrijd, informatie hierover volgt nog!

Fijn weekend, en tot op het veld.

FM
Zaterdag 7 December

12:00 u Sds 3 - Tzum 1
14:30 u Tzum Vr1 - Sc Franeker Vr2
10:00 u Tzum Jo12-1 - Zeerobben Jo12-2
09:00 u Avc Jo10-1G - Tzum Jo10-1

Zaterdag 14 December

14;30 Arum/Stormvogels 2 - Tzum 1
10:00 Tzum Jo10-1 - Vsv'31 Jo10-1G

Hierna is het winterstop tot Januari/Februari 2020.
Namens V.V Tzum wensen wij u Fijne feestdagen en een sportief 2020 toe.