Tzum 2 - Zeerobben 3
Zeerobben 3 weer te strek voor Tzum 2!

Afgelopen zaterdag was voor Tzum 2 de thuiswedstrijd tegen Zeerobben 3.
De vorige ontmoeting konden de Tzummers de Harlingers in het eerste uur redelijk bij
benen, daarna werd het een geflatteerde 6-2 overwinning voor Zeerobben.
Vandaag had trainer/coach André 15 man tot zijn beschikking, inclusief zichzelf vandaag!
Tzum 2 begon als volgt, Jordy op goal, Geart, Henk Jan, Albert en Frouke achterin.
Jildert, Gerrit en Jelle op het middenveld. Frank, Jacob en Durk Tjeerd vormden de voorhoede.
Onder schitterende weersomstandigheden was om 13.15 de aftrap voor de Harlingers.
Fokke van der Veen fungeerde weer als scheidsrechter.
Zeerobben 3 begon redelijk louwtjes aan deze wedstrijd en het eerste kansje was dan ook voor Tzum, helaas had het schot van Henk Jan niet de goede richting.
Enkele minuten later leek Zeerobben op voorsprong te komen maar werd er in buitenspel positie gescoord, dus ging dit feestje niet door.
Zeerobben bleef nu wel de betere ploeg en kreeg de meeste mogelijkheden en een aantal corners. Het duurde tot de 31e minuut voordat er gescoord werd.
Tzum 2 leed balverlies op het middenveld en Zeerobben kwam er snel uit via hun aanvoerder die de bal perfect voor gaf in de zestien waar hun linksbuiten op doek en binnen tikte, 0-1.
Tzum hoopte via lange ballen Jacob weg te sturen om zo gevaar te stichten in de verdediging van de Harlingers, maar verder dan het strafschopgebied kwam Tzum 2 meestal niet.
In de tweede helft werd er gewisseld aan Tzummer zijde, Simon voor Dirk Tjeerd en Jan mocht het op Frank zijn plaats proberen.
Ook nu weer hetzelfde beeld, Zeerobben meer in balbezit en ook de betere ploeg.
Maar ook nu wisten ze vooralsnog niet te scoren en bleef er hoop voor Tzum.
Toen Gerrit geblesseerd moest afhaken posteerde André zichzelf op de laatste man en schoof Geart door naar het middenveld.
Tzum had zomaar langszij kunnen komen toen de bal bij de tweede bal werd gepasst waar Jelle wel op dook maar niet kopte en de bal naast ging.
Hierna twee gevaarlijk momenten voor de Tzummer goal en was het Jordy die beide keren prima optrad en z’n goal schoon hield.
Echter enkele minuten later faalde de buitenspelval en was ook Jordy kansloos op deze inzet en werd het dus 0-2. Weer even later werd het 3-0 na een snelle omschakeling van Zeerobben.
Hierna vond Fokke het wel goed en floot af.

Aanstaande woensdagavond 13 april de volgende wedstrijd voor Tzum 2,
19.00 thuis tegen Blauw Wit 10.
Zaterdag mag Tzum 2 weer naar Leeuwarden om te spelen tegen het 4e van Lions 4,
Aanvang 14.30 uur.