Tzum 2 - Blauw Wit 10
Tzum 2 krijgt deksel op de neus tegen Blauw Wit 10.

Omdat het hoofdveld in mei geheel wordt gerenoveerd, moeten er een aantal wedstrijd vooruit worden gespeeld.
Tzum 2 moest woensdagavond ( 13 april) daarom thuis tegen het 10e van Blauw Wit.
Helaas waren er vele afzeggingen zodat coach André weer mocht puzzelen.
Damestrainer Jacob en de B’s Erwin en Jurrit maakten de selectie compleet deze avond.
De opstelling; Jordy, Johannes, Henk Jan, Erwin en Bote achterin, Jelle, Sjoerd en Johan
op het middenveld, Durk Tjeerd, Jacob en Jurrit begonnen in de voorste linie.
Edwin Bouma was de scheids en deze liet om 19.00 uur de Leeuwarders aftrappen.
Het eerste half uur had Blauw Wit weinig in te brengen tegen Tzum, er werd bij vlagen goed gecombineerd en dus kreeg Tzum ook enkele prima kansen. Al in de 2e minuut dook Jurrit voor de goal op om de voorzet van Jacob af te rondden, helaas ging zijn inzet over.
Blauw Wit probeerde met lange halen hun twee spitsen te bedienen, echter deze mannen liepen constant buitenspel zodat dit geen echt gevaar opleverde.
Weer was het Jacob die Jurrit prima in stelling bracht maar ook hij bleek nu (niet) buitenspel te staan en werd dus afgefloten. De ruststand derhalve 0-0, waar Tzum eigenlijk twee keer had moeten scoren!
Na de thee aan beide kanten enkele wissels op het veld, André nam het over van Erwin en Jan verving Durk Tjeerd. Blauw Wit had twee nieuwe spitsen binnen de lijnen gebracht en deze lieten meteen van zich spreken want zij doken beide voor Jordy op en scoorden.
Het laatste zetje kwam van de speler die buitenspel stond dus werd deze treffer niet goed gekeurd en kwam Tzum met de schrik vrij.
Het spelbeeld veranderde in deze tweede helft, Tzum speelde slordig en leed veel balverlies waar Blauw Wit twee keer goed van profiteerde.
Hun nieuwe aanvoerder aan de linkerkant werd de diepte in gestuurd kapte twee Tzummer verdedigers uit en schoot in de verre hoek raak, 0-1
Even later was het hun rechtsbuiten die Johannes te slim af was en alleen op Jordy afging en dit ook doeltreffend afrondde, 0-2.
Tzum probeerde het nog wel en Jelle was ook twee keer dichtbij maar had geen geluk vanavond, hij schoot beide keren naast.
Na een afgeslagen aanval van Blauw Wit valt de bal voor de voeten van een middenvelder van Blauw Wit, deze treuzeld niet en schiet fraai de 0-3 binnen, wedstrijd gespeeld!
Jacob mag de eer nog redden voor Tzum, van dichtbij kan ook hij binnen tikken en de 1-3 op het scorebord hangen.
Even later fluit de prima leidende Edwin Bouma voor de laatste maal deze avond!

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag op Schatzenburg – Menaldum, dan wacht Foarút 4, aanvang 14.00 uur.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur