Harlingen B1 - Tzum B1
Tzum B1 zet prima wedstrijd neer in Harlingen.

Dinsdagavond 12 april moesten de Tzummer B junioren voor een inhaalwedstrijd naar Harlingen.
Met een voltallige selectie van 13 man en de geblesseerde Marco als toeschouwer gingen we naar sportcomplex Balkland in Harlingen.
Leider Eric kwam zelf met de trein uit Groningen en dus was Wijbren reisleider.
De begin opstelling was als volgt; op doel, Damian. De achterhoed werd gevormd door Willem, Erwin, Bertus en Annerein, het middenveld Remco, Sjoerd en Jurrit en voorin liepen Ype, Arjen en Thom. Tsjidsger was de enige wissel, Quintin was geblesseerd.
De Harlinger B’s bleken voetballend beter dan de Tzummers maar dit werd prima gecompenseerd door hun werklust. Tzum B1 stond goed hun mannetje en ze gaven weinig weg.
Mochten de Harlingers er wel een keer doorheen komen dan stond Damian er altijd nog.
De wedstrijd vond voornamelijk op de Tzummer helft plaats maar via snelle uitbraken kon Tzum er toch nog een paar gevaarlijk uitkomen. Net voor rust had Bertus zomaar kunnen scoren!
In de tweede helft speelde Tzum nog gedurfder door meer de buitenspelval te hanteren.
Ze kregen al snel het deksel op de neus want binnen twee minuten stond de 1-0 op het bord toen de beste man bij de Harlingers na een prima actie raak schoot. Snel hierna probeerde hij dit nogmaals maar deze ging hoog over. Hierna kwam Tzum weer wat beter in de wedstrijd en poogden via de lange bal op Arjen gevaar te stichten bij de Harlingers. Dit leverde slechts enkele vrije trappen op waaruit ze niet wisten te scoren.
De Harlingers kwamen onverdiend op 2-0, de bal werd op het middenveld – met de hand – veroverd en diep gegeven op links, vanaf deze kant volgde een voorzet en deze werd binnen getikt in buitenspel positie! De scheidsrechter vanavond floot zijn eigen wedstrijd dus de treffer werd goed gekeurd. Ook de 3-0 was beschamend, de bal gaat via een Harlinger over de achterlijn, Erwin neemt de bal aan de voet voor een doeltrap, wordt aangetikt door een tegenstander en de scheids geeft een corner!! Grensrechter Hauke geeft aan bij deze man dat de bal al achter was geweest, maar ook dit zag hij weer anders. Hauke besloot maar te stoppen met vlaggen, de schieds zag alles toch beter! Uit deze corner vliegt de 3-0 dus binnen!!
Enkele minuten later valt de 4-0 ook nog maar gelukkig weet Tzum ook nog te scoren.
Een vrije trap van ruim 25 meter wordt door de met kramp geteisterde Erwin Atsma fraai in de kruising geschoten, 4-1. Bijna wordt het nog 4-2 maar Tsjidsger schiet helaas over, eindstand dus 4-1. Jammer van zo’n scheidsrechter maar Tzum B1 heeft een prima wedstrijd op de mat gelegd! Dit mag vertrouwen geven voor de uitwedstrijd bij Wardy in Ferwert aanstaande zaterdag, aanvang wedstrijd 12.00 uur.