26-04-11 Tzum 2 - L'wrdn Zwaluwen 11
Tzum 2 - Leeuwarden Zwaluwen 1 - 3

26 April Tzum 2 verliest ook zijn laatste thuiswedstrijd.

Tzum had deze avond een redelijke complete selectie, voor de laatste thuiswedstrijd.
Tzum begon weer slap aan de wedstrijd, terwijl de tegenstander uit Leeuwarden meteen agressief begon.
Gelukkig werkte de buitenspelval in het begin goed, en na vijf minuten begon tzum ook te voetballen.
Na een 15 minuten kwam tzum zowaar ook nog onverwacht op voorsprong.
Wijbren gaf de bal strak voor, en Jan kon zijn voet goed achter de bal krijgen, en schoot linksonderin binnen.
Dit doelpunt gaf tzum een stuk vertrouwen, en het spel weer beter.
Wijbren moest jammer genoeg al snel hierna geblesseerd uitvallen, junior Zijlstra kwam hem vervangen.
De sfeer was niet prettig op het veld, de tegenstander voelde zich een paar keer benadeeld.
De Zwaluwen hadden een paar snelle jongens voor in lopen, de achterhoede kon de voorsprong gelukkig tot
de rust in stand houden.
De rust werden Bote en Jan gewisseld voor Simon en Durk-Tjeerd
In de tweede helft kwamen de jongens uit Leeuwarden weer een stuk sterker uit de kleedkamer.
Ze hadden nu de wind in de rug. Na een vijf an tien minuten kwamen ze op gelijke hoogte.
Waarschijnlijk was de bal al over de achterlijn geweest, gezien de richting waar de bal werdt voor gegeven.
De bal werdt makkelijk binnen gekopt door de spits, mede doordat Jordy en ik beide dachten dat de bal
achter was geweest. Maar niemand had dit echt kunnen waarnemen. 1-1 dus maar.
Tzum was niet meer bij de les, want binnen een paar minuten werdt de 1-2 ook vrij gemakkelijk binnen
gekopte door Leeuwarden.
Tzum probeerde de gelijkmaker te maken, maar echte uit gespeelde kansen kwamen er niet van onze zijde.
En Leeuwarden gegooide de wedstrijd helemaal op slot, doordat de linkerspits zich door de verdediging
worstelde, en scoorde via binnenkant paal.
Tzum keeg in de eindfase nog een paar corners te nemen, maar deze werden een prooi voor de keeper
van Zwaluwen. De laatste minuten werdt de sfeer weer onaangenamer in het veld
Fokke deed er daarom verstandig aan om de wedstrijd maar af te fluiten.
Zodoende kon iedereen weer gezond en vroeg naar huis.

groeten Albert
Zaterdag 13 November