23-04-11 Tzum 2 - Suameer 3
Tzum 2 verliest weer van Suameer 3

“In wedstryd om gau te ferjitten”, zo was de algemene mening onder de Tzummers na afloop van de thuiswedstrijd tegen Suameer 3. Het beste lijkt dan om maar geen verslag te schrijven, dan vergeet het sneller, maar dat is wat al te gemakkelijk.

Het was deze zaterdag erg warm, zeker gezien de datum van 23 april. Er was dan ook met algemene stemmen gekozen om beide helften in te korten tot 35 minuten. Tzum begon met Jordy op doel, Henk Jan, Johannes, Geart en Frouke als verdedigers, Jelle, Daniël en Simon (“Let’s get naked”) waren de middenvelders, terwijl Durk Tjeerd, Jacob en Johan voor het aanvallende gevaar moesten zorgen.

In de eerste helft speelde Tzum slecht. Er werd vaak naar de moeilijke oplossing gezocht, de balaanname was niet goed en ook in verdedigende zin leek het nergens naar. Er werd veel te veel ruimte gegeven aan de wâldmannen. Die konden het dan ook rustig aandoen en wachten op de fout van de tegenstander, om vervolgens hun razendsnelle spits in stelling proberen te brengen. Voor rust lukte dit herhaaldelijk en driemaal leidde dit tot een treffer. 0-3 bij rust, dus.

Na de rust, met Jildert voor Johan, kon Tzum de bal wat beter in de ploeg houden en kon het zowaar denken aan het opzetten van aanvallen. Dit lukte enigszins, maar tot doelrijpe kansen wilde het maar niet komen. De tegenaanvallen van de Suameerders waren niet ongevaarlijk, maar het leek er op dat bij hen het beste er al af was. Gescoord werd er niet in de tweede helft, zodat de 0-3 de geschiedenisboeken in zal gaan als eindstand van deze wedstrijd.

Aanstaande dinsdagavond is er de vooruitgespeelde wedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen 11, op Koninginnedag wordt er niet gevoetbald.
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1