23-04-11 Tzum MC1 - Zeerobben MC1
MC1 Tzum – MC1 Zeerobben
10.00 Zaterdag 23 april

Op deze zonnige dag spelen wij tegen de meiden van Zeerobben. Wij missen vandaag Johanna, die nog steeds geblesseerd is, en Alida. Daarom speelt vandaag Baukje mee!

De opstelling is als volgt:
Op keep staat: Lotte
Achterin staan Thera & Jikke
Op het middenveld staat Baukje, met links Elske en rechts Froukje
In de spits staat: Marrit
En op wissel hebben we eerst Annerigt.

De aftrap is vandaag voor Tzum.
En als scheids hebben we Frits Hoekstra.

We beginnen de wedstrijd niet echt op onze volle 100 procent en het lijkt alsof we er niet veel zin in hebben. Toch komen we erachter dat dit team van Zeerobben anders is als met de thuis wedstrijd in Harlingen. Deze meiden kunnen we zeker wel aan.
We proberen goed over te passen en bij ons mannetje te blijven waardoor Zeerobben niet veel kansen krijgt om vrij te lopen. Maar doordat er niet genoeg wordt bewogen zonder bal, kunnen Marrit & Elske voorin de bal niet goed kwijt en weten ze niet waar ze met de bal heen moeten. We krijgen wel een paar kansen maar die weten we er helaas niet in te schieten. Doordat er achterin wat fout gaat, weet Zeerobben een goal te maken en staat het 0-1. Voordat de eerste helft wordt afgefloten krijgt Marrit nog een hele mooie kans om het 1-1 te maken, maar helaas, deze komt naast de doelpaal terecht. Zo gaan we de rust in met 0-1.

Na een heerlijk bekertje limonade en een peptalk van Jacob & Truus, gaan we de tweede helft in!

We beginnen de tweede helft toch nog wat lauw, zetten niet genoeg druk en laten ons mannetje te veel lopen, waardoor Zeerobben kansen krijgt om te scoren en zo staan we binnen een paar minuten 0-4 achter! Dit laten we ons niet gebeuren, we blijven goed over passen en soms zitten er ook wel een paar goede combinaties tussen, waaruit Marrit weet te scoren, en het 1-4 staat.
We krijgen nu weer wat meer moed en gaan er daarom de laatste minuten ook vol tegen aan, ondanks de hitte en het verlangen naar water, krijgen we nog veel kansen en spelen we vaak op de helft van de tegenstander, jammer genoeg komen hier geen goals uit. Als het fluitsignaal klinkt, wat best vroeg lijkt te gebeuren, staat het dan ook 1-5. Dit is alweer beter dan de uit wedstrijd, aangezien we die met 9-1 hebben verloren!

Zaterdag zijn de meesten van ons op het kaatsveld te vinden, dus spelen we onze volgende wedstrijd over 2 weken.

Groetjes,
Marrit Strikwerda
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!