16-04-11 Tzum 2 - Foarut 4
Gehavend Tzum 2 afgetroefd bij Foarút 4.

Zaterdag 16 april stond voor Tzum 2 de return bij Foarút 4 op het speelschema.
De vorige ontmoeting leverde een 3-3 gelijkspel op, na een 3-1 voorsprong van Tzum 2.
Met een ietwat gehavende selectie toog interim coach Hauke naar Schatzenburg.
In box 4 konden de mannen zich omkleden en voorbereiden op deze wedstrijd.
De basis zag er vandaag als volgt uit; Jordy uiteraard op goal, Albert, Johannes, Henk Jan en Bote in de verdediging, Johan, Geart en Jildert op het middenveld en Durk Tjeerd, Auke en Jan in de voorhoede. De niet geheel fitte Jelle was eerst grensrechter en B junior Arjen Sybesma was de 2e wisselspeler.
Onder prachtige voetbalomstandigheden,wind stil en geen zon, kon er worden afgetrapt.
Bij Tzum stonden weer enkele spelers op een andere positie en dit moet toch eerst weer even wennen. Foarút bleek redelijk compleet en voetbalde dan ook veel makkelijker en vooral veel slimmer. Het wachtte tot Tzum de foutjes maakte en sloegen dan in de omschakeling toe. We waren nog geen 10 minuten onderweg toen de eerste tegen goal al viel. Door balverlies van Tzum op links kon de slimme spits van Foarút in de diepte worden gestuurd en deze maakte het simpel af, 1-0.
Tzum wil vaak veel te moeilijk voetballen en heeft teveel moeite om een bal onder controle te krijgen. De vaak goed bedoelde opbouwende acties worden weer vroegtijdig onderbroken door de tegenstander waardoor er weer achteraan gehobbeld moet worden.
Foarút loopt redelijk simpel naar een 3-0 voorsprong in de eerste helft, waar Tzum weinig tot niets tegenover kan zetten. Thee!
In de tweede helft twee wissels aan Tzummer zijde laatste man Johannes ging eruit voor Jelle, hij kwam rechthalf te spelen, Auke mid-mid en Geart laatste man, Jildert in de spits en Arjen op de rechtsbuiten. Hierdoor hoopten we wat meer van de snelheid van de jonge jongens te kunnen profiteren.
In deze twee helft kwam Tzum wat beter in de wedstrijd en konden ze elkaar iets makkelijker vinden. Zo konden we meer vooruit voetballen en het veld wat kleiner houden, toch was het weer Foarút dat scoorde. Via een snelle uitbraak over hun linkerkant werd de bal voorgegeven op de redelijk vrij staande rechterspits die dus de 4-0 binnen schoot, jammer.
Met nog een kwartiertje te gaan kreeg Tzum een penalty vanwege hands in het beruchte gebied, het was Auke die deze beheerst benutte. Even was er nog twijfel omdat de bal naast de goal belandde, hij was echter (weer) door het doelnet gegaan! Jan Venema kwam er nog even in voor een moe gestreden Bote en Foarút ging nog even door met scoren. Steeds na balverlies van Tzum kwamen zij er snel uit en wisten ze dit goed uit te spelen, het werd tenslotte 6-1! Het zat er vandaag voor Tzum 2 niet in.

Komende zaterdag mogen we het weer proberen. Dan is Suameer 3 de tegenstander in Tzum, aanvang wedstrijd is om 12.45 uur!
Zaterdag 19 September

14:30 uur Tzum 1 - V en V'68 2

12:30 uur Wtoc Vr2 - Tzum Vr1

12:15 uur Twijzel ScJo14-1G - Tzum Jo14-1

10:00 uur Tzum Jo11-1 - Oosterlittens Jo11-2

Vrijdag 25 September

19:00 Uur Tzum 35+ In Tzum!

Zaterdag 26 September

14:30 uur Vc Trynwalden 2 - Tzum 1