16-04-11 Tzum 1 - Nijland 4
Tzum 1 - Nijland 4 d.d. Zaterdag 16 April 2011

Vandaag op deze toch redelijke lente dag moest er ook gevoetbald worden, de mannen van Tzum 1 moesten vandaag voor de tweede keer deze week aantreden tegen Nijland. Hier was de woensdag ervoor ook al uit tegen gevoetbald. Met goed voetbal werd daar met 2-1 verloren, maar het ontbrak Tzum aan doelpunten. Dus de mannen van Appie hebben wel wat recht te zetten wat de vorige wedstrijd aangaat. Ook moet er gewonnen worden vandaag om de tweede plaats veilig te stellen.

Met een paar kleine blessures van Romke en Redmar begon Tzum 1 aan de wedstrijd.
De opstelling van Appie was als volgt:

Doel: Alle

Achterhoede: Justin -Hendrik- Wilco- Erwin H.

Middenveld: Reinout - Klaas - Bouwe - Harmen

Voorhoede: Frits - Ane Piet

Reserve:
Sjoerd
Erwin A.

Dan de wedstrijd, vanaf dat Frank het beginsignaal gaf voor de wedstrijd nam Tzum net als in de voorgaande wedstrijd meteen het heft in handen. Er werd niks weggegeven achterin en we speelden vol op de aanval. Door goed combinatie spel werden de flanken bereikt en vanaf daar moesten de voorzetten voor het doel van Nijland komen. Hierdoor werden we in de beginfase meteen al gevaarlijk, met name door een paar goede schoten van Bouwe die helaas de lat raakten. Ook waren er voorin een paar goede kopkansen voor Klaas en Reinout maar ook deze mochten nog niet tellen. Het was dus voornamelijk geduld hebben en wachten tot de het doelpunt zou vallen, maar we moesten wel waken voor een tegentreffer. Na 20 minuten was het Nijland die via een counter eenmaal voor het doel van Tzum kwam en vrij kon uithalen op het doel van Alle. Maar Alle liet hierbij zien een prima keeper te zijn en hij pareerde de bal zeer goed. Want het zal toch niet gebeuren dat we achter op die manier weer een tegentreffer zouden incasseren. Met een zeer goede eerste helft en verder weinig problemen gingen we rusten.

In de tweede helft was het weer Tzum die op de zelfde voet verder ging op jacht naar een treffer. Dit is toch wel nodig als we de drie punten hier willen houden. Want ook nu kregen we zeer grote kansen om het af te maken, klaas die een paar keer goed voor het doel kwam kon hem nog niet verzilveren. Daarna was het Frits nog met een enorme kopkans bij de tweede paal maar ook deze werd naast gekopt. Nu begon de tijd toch te dringen voor de mannen van Tzum 1. Toen in de 85e minuut de bal werd voorgezet door Bouwe deze kwam ongeveer in de 5 meter terecht, hier stond Klaas gepositioneerd en met een snoeiharde kopbal onderkant lat stuitte de bal een weer een meter terug het veld in. In tegenstelling van de opinie van de meesten was het onze clubscheidsrechter Frank die het doelpunt toekende aan Tzum. Toen waren de poppen aan het dansen, de spelers van Nijland gingen vel in protest, wat meer dan terecht was. Nadat het spel enkele minuten was stilgelegd hebben we als spelers van Tzum besloten om gewoon weer bij de stand van 0-0 verder te gaan. Nu met nog enkele minuten te spelen werd er meteen weer vel gevoetbald. Vanuit de achterhoede werd via Erwin H. en Wilco Frits bereikt. Hij wist met een mooie steekbal Klaas vrij te spelen en die kon de bal in de hoek van het doel schuiven, 1-0 voor Tzum. Dit was de definitieve nekslag voor Nijland, dat de hele wedstrijd al achter de feiten aanliep. Daarna vond Frank het ook mooi geweest en gaf het eindsignaal. Na een hectische slotfase weet Tzum toch de punten thuis te houden en hiermee komen we weer op de tweede plaats achter de nummer een Stormvogels ’64.

Volgende week wacht de volgende tegenstander, dan moet er uit gevoetbald worden tegen Bolswardia 3. We hopen met hetzelfde spel, maar met meer doelpunten weer aan de goede kant van de streep te staan.

Verslag: Erwin Hoekstra
Programma Vr 02 Novembefr