13-04-11 Nijland 4 - Tzum 1
Nijland 4 - Tzum 1
De inhaalwedstrijd in Nijland is geëindigd met een uitslag van 1-2.

De spelers met een basisplaats en die dus mochten beginnen aan deze wedstrijd:
Ale, Erwin, Bouwe, Hendrik, Justin, Harmen, Klaas, Edwin, Reinout, Frits, Ane-Piet

Begin eerste helft begon VV Tzum wat slapjes tegen de nummer een na laatst van de competitie. Hierdoor kwam Nijland een aantal keer met halve kansen nog tot redelijke schoten die tweemaal op de lat eindigden. Gezien het vorige verslag zou je zeggen dat Tzum wat scherper zo zijn in de spelhervattingen, dit was echter niet het geval. Uit een corner mocht Nijland tot twee keer vrijuit schieten, deze schoten wist keeper Ale te pareren waarna drie maal scheepsrecht van toepassing was. 1-0 Nijland.Na de 1-0 begon Tzum eindelijk wat te tikken wat leidde tot verscheidene mooi opgezette aanvallen.

Door deze aanvallen kwam Tzum verscheidene keren 1 op 1 tegenover de keeper. Helaas verzuimde de aanvallers deze uitgespeelde kansen af te ronden. Een scrimmage voor de goal van Nijland eindigde uiteindelijk toch tot de verdiende 1-1. Deze mocht Klaas Meinsma bij zijn statistieken bijschrijven.
Met de 1-1 ging VV Tzum tevens de rust in.

VV Tzum startte de tweede helft sterk. Er werd wederom lekker getikt, ruimtes werden gezocht en dit leidde tot enorm veel balbezit. Tzum was de tweede helft dan ook de bovenliggende partij.
Wat al een probleem was in de eerste helft en in de voorgaande wedstrijden, bleek ook deze pot het afmaken een groot probleem te zijn. “Als je niet scoort ken je niet winnen” ook al had Tzum de tweede helft ruim 70% balbezit, toch kwam Nijland na weer een spelhervatting weer op voorsprong. 2-1. Hierna probeerde VV Tzum door middel van spelden prikjes weer op gelijke hoogte te komen, maar dit bleek een kansloze missie door het verzuimen van de opgelegde kansen.

Wissels: 45min Redmar ->Reinout
45min Wilco->Bouwe