02-04-11 Tzum 1 - QVC 3
Zaterdag 2 april 20011,

Op deze prachtige dag met uitstekende voetbaltemperaturen mochten we aantreden tegen QVC 3. Met slechts 1 punt verschil op de ranglijst leek het vooraf een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer twee en drie van de competitie. Bij de vorige ontmoeting in Stavoren was er ook voldoende spanning geweest en werd er nipt gewonnen in de laatste tien minuten. De mannen van QVC verweten de twee goals in de slotfase toen aan een trouwerij van de nacht ervoor. We waren dus gewaarschuwd.

Achteraf hadden we ons niet veel zorgen hoeven te maken want de sportieve wedstrijd werd eenvoudig met 2-0 gewonnen. Tzum is simpelweg de hele wedstrijd sterker geweest dan de tegenstander en er is niemand die deze middag het gevoel heeft gehad dat het niet goed zou komen. Na de thee werd het verschil nog groter omdat QVC zonder hun beste voetballer terug in het veld kwam, wat resulteerde in een tweede helft zonder één enkel schot op doel van QVC zijde. Nu lijkt dit mooi, maar Tzum heeft over de hele wedstrijd niet gevoetbald zoals het dat zelf graag wil. Er werd bij vlagen ontzettend simpel balverlies gelden en een handvol honderd procent kansen werden door de aanvallers persoonlijk teniet gedaan zonder dat de keeper er aan te pas hoefde te komen. Bouwe en Redmar waren de enige twee spelers die scoorden. Bouwe na goed opkomen vanuit de centrale verdediging en Redmar na een bekeken crosspass van broeder Reinout.

Volgende week staat de ontmoeting met koploper Stormvogels uit Achlum op het programma, als er dan weer zoveel kansen niet afgemaakt worden zal het een lastige middag worden. Aan de andere kant, als er met iets meer overleg en rust gespeeld wordt moet het mogelijk zijn om het gat met de Achlumers te verkleinen tot drie punten.
Zaterdag 18 September

15:00 Uur