02-04-11 Beetgum 2 - Tzum 2
Tzum 2 krijgt pak slaag in Beetgum

Op zaterdag 2 april mocht Tzum 2 naar Beetgum voor hun wedstrijd tegen het plaatselijke tweede elftal. Het was prachtig weer en bij het veld aangekomen zat er een grote groep spelers van het zonnetje te genieten. De groep Tzummers was aanmerkelijk kleiner, maar bestond , inclusief B-junior Damian Zijlstra, toch nog uit 13 man. Ook Johan Kaandorp was hierbij, hij had zijn voetbalspullen weer gevonden. Er ontbraken nogal wat spelers met voetballend vermogen, zoals de geblesseerde Hauke, de studerende Geart, de werkende Auke en Sietze. Er werd begonnen met Jordy op de goal, Johannes, Sjoerd, Albert en Frouke in de achterhoede, op het middenveld stonden Bote, Gerrit en Jildert, terwijl Simon, Wybren en Dirk Tjeerd voor het gevaar voorin moesten zorgen.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Gerrit aan de linkerkant van het veld een aantal tegenstanders uit mocht spelen van ver op de goal schoot. De keeper grabbelde nog wel naar de bal, maar kon niet voorkomen dat deze fraai in de kruising verdween. Een schitterende goal! Hierna waren de Beetgumers wakker. Het tempo ging omhoog en Tzum kwam er bijna niet meer uit. Bovendien kregen de thuisploeg hulp van hun tegenstanders. Jordy had een paar ongelukkige acties, terwijl er ook verdedigend fouten gemaakt werden. Ook de scheidsrechter was niet altijd even objectief, dit leidde tot wat irritatie aan Tzummer zijde, maar beslissend voor de wedstrijd was dit niet. 5-1 was de ruststand.

Na de rust kwamen Damian en Johan in het veld voor Simon en Wybren. Aan het spelbeeld veranderde er niet veel. Onder andere door twee benutte penalties kwam de eindstand op 8-1. Een middag voor Tzum 2 om snel te vergeten.

Volgende week is Zeerobben 3 de tegenstander, hopelijk zit er dan weer wat meer voetbal in de Tzummer ploeg. Plaats van handeling is dan It Lyntsjepark.
Programma
Zaterdag 16 maart

14:30 uur
Tzum 1 - Berlikum 3
Beetgum Vr1 - Tzum Vr1
10:30 uur
Tzum Jo16-1 - Friesland Jo16-1
09:00 uur
Tzum Jo 12 - Zeerobben Jo12-4
Tzum Jo10-1 -Sjo Warga wws Jo10-1

Zaterdag 23 Maart

12:30 uur
IJVC 2 - Tzum 1
11:00 uur
Amelandia Jo16-1G - Tzum Jo16-1
09:00 uur
S.f Deinum Jo12-1 - Tzum Jo12-1
Frisia JO 10-4 - Tzum JO10-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!