Tzum DA1 - Makkum DA2
Op deze zonnige middag spelen wij thuis tegen de dames van Makkum!

We beginnen met Tjitske op keep, Baukje als laatste man, achterin Petra, Rinske en Klaske, in 't midden Alida, Truus en Anjali en voorin Hilda, Tjitske T en Anita.

Op wissel zitten Marrit, Lidewey, Simone B en Thera.

Al vanaf de 1e minuut zit Tzum bovenop de bal. Na een voorzet van Hilda krijgt Anita dan ook meteen een kans maar helaas komt deze niet in 't doel terecht. Hierna volgen nog een aantal kansen zich vlot achterelkaar op van Hilda en Anita met in de 9e minuut en schot van Tjitske en niet veel later 1 van Truus. Het zit er dus aan te komen, de vraag is alleen wanneer!!
't Antwoordt komt in de 18e minuut wanneer Baukje een prachtige voorzet geeft op Tjitske waardoor zij de kans krijgt om te scoren en dit dus ook doet! Het 1e doelpunt is binnen!
Niet veel later volgt er een actie mét kans van Anita maar ook deze keer komt deze niet in 't doel! Nog geen minuut later weet Truus de bal grandioos in de goal te knallen en is het 2e doelpunt ook alweer binnen!!
In het kwartier hierna vliegen de schoten en actie's van Hilda, Tjitske, Truus en Anita ons om de oren, maar geen van dezen werden ook werkelijk een doelpunt. In de 33e minuut krijgen we een corner toegewezen welke genomen wordt door Truus maar ook hieruit komt geen doelpunt ....
Uiteindelijk is het Tjitske die in de 36e minuut de 3-0 weet te maken en zo gaan we na nog wat kansen/corners ook de rust in.

Vlak voor de rust worden Alida en Anjali gewisseld voor Simone en Thera en zo gaan we ook de 2e helft in. Amper een minuut bezig weet Simone B haar allereerste doelpunt te scoren!!! 4-0 dus!
Het lijkt alsof we de smaak te pakken hebben, maar toch kakken we de 2e helft wat in. Het overspelen gaat hier en daar soms wat mis of we lopen elkaar een beetje in de weg. Desalniettemin mag dit ons spel niet schaden want de goals vliegen ons ook de 2e helft om de oren! In de 57e minuut is er nog een kans voor Marrit en Hilda en daarna is het even rustig.. Ook Makkum weet nu de bal even in hun team te houden, maar uiteraard weet de verdediging van Tzum ervoor te zorgen dat ze deze weer heel snel kwijt raken
In de 65e minuut scoort Hilda het 5e doelpunt deze wedstrijd voor Tzum! Vlak hierna volgt nog een hele mooi kans van Baukje, maar deze redt het helaas net niet. Daar tegenover weet Hilda 5 minuten later nogmaals te scoren en is dit dus als ons 6e doelpunt! Met nog een kwartier te gaan willen we uiteraard gráág de nul houden dus daar wordt dan ook druk voor gevochten. Het doek valt pas echt als Marrit in de 87e minuut de 7-0 voor Tzum maakt! Vlak hierna fluit Frank ook af en is het weer zover; Tzum wint en staat nog steeds met 0 tegenpunten bovenaan!!

Volgende week spelen we uit tegen 't 1e van Arum om 14.30!
Verzamelen om 13.30.

Fijn weekend allemaal, en tot op het veld!

FM.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!