Rode lantaarn weer voor Tzum 3!
Voor de 3e keer op rij een thuiswedstrijd van Tzum 3, zaterdag 3 december was Berlikum 5 de tegenstander. Beide ploegen staan onderin met slechts 5 punten.
De aftrap was vandaag om 14.00 uur , Meine van der Sluis floot weer.
Tzum 3 begon deze keer met de volgende spelers; Wijbren op doel, achterin; Johannes, Frouke, Bote en Johan, middenvelders; Jelle, Hauke en Sietze, aanval; Damian, Bauke en Simon.
Frank en Dirk Tjeerd zaten op de bank.
Met een stevige wind, ietwat schuin over het veld besloot Berlikum van helft te willen ruilen, waardoor Tzum eerst met de wind schuin in de rug moest spelen!
Dit bleek een lastig verhaal te worden voor beide teams, het spel was te onrustig en Tzum leed veel balverlies. In eerste instantie kon Berlikum hier geen gebruik van maken want ook zij hadden vele foute passes. Tzum probeerde Berlikum vast te zetten op eigen helft maar Berlikum kon er toch steeds weer redelijk uitkomen. Toch dwong Tzum enkele kansjes af maar verder dan enkele corners kwam Tzum niet. Ook Berlikum kreeg geen grote kansen zodat de beginstand ook de ruststand werd.
Dirk Tjeerd was inmiddels in het veld gekomen voor Damian en Frank nam de positie van Simon over op de linksbuiten.
De wind was iets rustiger geworden zodat dit minder invloed had op het spel. Tzum 3 kreeg in het begin veel ruimte van Berlikum om op te bouwen en zetten een paar mooie aanvallen op, echter Frank en Hauke konden deze niet verzilveren.
Slordig balverlies op het middenveld aan Tzummer zijde leverde een snelle counter van Berlikum op welke wel doeltreffend werd afgerond, 0-1.
Enkele minuten later kwam Tzum echter alweer langszij, Hauke werd over rechts weggestuurd en gaf de bal voor, deze werd half weggewerkt en kwam bij Frank terecht, Frank twijfelde niet en schoot de bal uit de lucht in de kruising, 1-1. Het kon weer alle kanten op.
Toch was het Berlikum wat weer op voorsprong kwam, hun listige spits werd diep gestuurd vanaf eigen helft, de Tzummer verdediging stond niet goed en de Berlikumer spits maakte het koel af, 1-2.
De wedstrijd werd helemaal uit handen gegeven na een onnodige actie van keeper Wijbren welke zich afreageerde op een aanvaller van Berlikum die op hem doorliep! Meine besloot terecht Wijbren van het veld te sturen waardoor Tzum met 10 man kwam te staan. Bote werd omgedoopt als keeper en Bauke liet zich zakken en werd voorstopper.
Berlikum zette nog een tandje bij en Tzum kon alleen nog verdedigen en kwam er niet meer uit.
Met als gevolg dat Berlikum Bote nog twee keer wisten te verschalken, eindstand 1-4 dus.
Hierdoor bezet Tzum 3 weer de laatste plaats en dus de drager van de rode lantaarn!

Zaterdag 10 december gaat Tzum 3 naar de Friese hoofdstad om in de eerste return wedstrijd tegen de Leeuwarder Zwaluwen te spelen, aanvang wedstrijd 13.30 uur!