25-09-10 Tzum DA1 - Makkum DA1
Op deze heerlijke zaterdagmiddag spelen wij thuis tegen de dames van Makkum.
Na onze lichtelijke nederlaag van vorige week waren we er behoorlijk op gebrand om de wedstrijd van vandaag te winnen!

We beginnen vandaag met Tjitske op keep, uiteraard, en Petra, Simone en Klaske achterin. Op de voorstop staat Lidewey en in't midden staat Truus met aan de rechterzijde Femke v/d M, en aan de linkerzijde Grietje. Voor Grietje staat Marriët met in de spits Baukje en Anita aan de rechterzijde.
De wissels zijn Rinkse, Reina, Femke Z, Jessye en Alida.
Om 15:00 is de aftrap voor Tzum.

Tzum knalt meteen volop de bal en neemt hem ook binnen de minuut mee richting de goal van Makkum. Marriët geeft de bal voor op Baukje, en met een tik van Baukje ligt de bal in de eerste 5 minuten al in de goal! Prachtige binnenkomer voor ons natuurlijk, en we gaan vol goede moed door. Nog geen 3 minuten later krijgt Marriët de bal weer goed voor de voeten en probeert nu zelf te scoren .... Helaas wordt deze afgeweerd door de keepster, deze bal krijgt Femke voor de voeten en heeft een goede kans om te scoren alleen kaatst de bal af op de lat.. Truus neemt hierna de corner opzich en krijgt óók de kans om te scoren, maar ook deze gaat de mist in. Hierna krijgt Tzum nóg een corner, en ook deze is weer voor Truus.. Helaas wordt het 'm ook dit keer niet. In de 30e minuut gaat het even mis, en weet Makkum door te breken en scoort. 1-1
Hierna krijgt Anita voor Tzum nog een mooie kans maar deze gaat helaas naast .. In de 40e minuut weet Makkum weer te scoren en zo gaan we, na nog vele kansen van Tzum, de rust in met 1-2 achterstand.

Tweede helft:

Vanaf het moment dat de bal afgetrapt wordt zit Tzum in de nek van de Makkumer dames te hijgen. Er wordt geen bal weg gegeven en en wordt fantastisch samengespeeld. Een genot om naar te kijken! De 2e helft is zoveel beter dan de 1e, en dat is ook duidelijk te merken! In de 50e minuut weet Jessye te scoren, in de 55e minuut Femke Z en in de 60e minuut Marriët! 4-2 voor Tzum! Tzum doet niks anders dan in de bal komen, over passen, naar voren komen en steeds maar richting de goal. Dit werpt zijn vruchten af want in de 70e minuut weet ook Anita te scoren!
Elke bal die Makkum heeft wordt afgepakt door Tzum,en ze weten nog maar 1 keer door te breken naar ons goal. Alle andere kansen zijn voor Tzum, van de een naar de ander wordt overgespeeld, en er wordt bijna niet meer aangevallen. We zijn alleen nog maar op de helft van Makkum, die de ballen van pure paniek vaak maar naar de kant schieten zodat wij weer in kunnen gooien. We houden de bal net zolang in ons team totdat Truus in de 89e minuut met een prachtige kopbal en een klein foutje van de keep ons 6e doelpunt weet te scoren en de wedstrijd beslist is !!!
In deze heerlijke wedstrijd gebeurde alles wat er de afgelopen weken ook bij de dames van Tzum had moeten gebeuren. Vooral de 2e helft was een genot om te spelen én om naar te kijken.
Ik denk dat ik namens alle dames spreek als ik zeg dat ik supertrots ben, we hebben het na een aantal nederlagen eindelijk weer geflikt !!

Mannen aan de kant, bedankt voor jullie gebrul en aanmoedigingen, dit werkt altijd extra motiverend, top!
En alle dames, wat een topinzet! Heerlijk.

De volgende wedstrijd van ons wordt zaterdag 2 oktober 11:00 gespeeld tegen VV Harlingen uit.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen