25-09-10 Tzum 2 - Tzummarum 2
Na een weekje onderbreking mocht Tzum 2 weer op eigen veld spelen, Tzummarum 2 was de tegenstander. De Tzummarumers zijn de competitie goed begonnen want alle 3 wedstrijden werden met grote cijfers gewonnen. De Tzummers wisten uit hun 2 voorgaande wedstrijden slechts 1 puntje te halen, zodat er een eenzijdige wedstrijd aan leek te komen. De werkelijkheid zou anders zijn.

Andre Tamminga miste weer een aantal spelers, maar kon toch een aardig team op de been brengen. Jordy op goal, Jelle, Johannes, Geart en Bote als achterhoede, in het midden Henk Jan, Bauke en Jildert, terwijl Wybren, Durk Tjeerd en Sietze de voorhoede vormden. Frank en Simon mochten beurtelings als grensrechter beginnen, Hauke was deze wedstrijd als scheidsrechter aangesteld.

In het eerste kwartier was het voor beide teams wat aftasten, maar in het vervolg werd al snel duidelijk dat de krachtsverhoudingen redelijk in evenwicht waren. Beide ploegen wisselden goede fases af met wat mindere en ook kregen beide kansen. Tzummarum wist paal en lat te raken, terwijl Jordy er ook de nodige tegenhield. Voor Tzum wist Sietze zowel paal en lat te raken, terwijl ook hier de keeper een paar keer handelend op moest treden. Op de 0-0 ruststand was dan ook weinig aan te merken, hooguit dat het misschien 3-3 had moeten staan.

Omdat Jordy weg moest trok Wybren in de rust het keeperstenue aan. Na deze rust begon Tzum weer eens slap aan de tweede helft. Tzummarum wist hier vol van te profiteren. Na de aftrap van de Tzummers veroverde zij de bal en uit deze tegenaanval wisten ze de 0-1 op het bord te zetten. Ineens was al het voetbal bij de thuisploeg er uit en werd er erg paniekerig gespeeld. Het duurde dan ook niet lang of de 0-2 viel. Hierna wist Tzum weer aan voetballen toe te komen en ook weer kansen te creëren. Halverwege de tweede helft lukte Sietze wat hij al een paar keer geprobeerd had, namelijk de bal over de net iets te ver voor zijn goal staande keeper te stiften. Een prachtige 1-2 was het gevolg. De Tzummers geloofden er weer helemaal in en een spannend laatste kwartier brak aan. De Tzummarumer probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen en met succes, want ze wisten de 1-2 over de eindstreep te slepen.

Jammer dat Tzum na de rust zo slap begon, anders was een beter resultaat zeker mogelijk geweest. Ook jammer is het dat mannen, die de volwassen leeftijd al heel lang gepasseerd zijn, zo slecht met beslissingen van een scheidsrechter om kunnen gaan. In Tzummarum hanteren blijkbaar louter toppers de fluit…
zaterdag 16 februari;
09.00 uur Leovardia JO10-5 - Tzum JO10-1