25-09-10 Stiens F4 - Tzum F1
Zaterdag 25 september vertrok de F1 van Tzum al om kwart over 8 voor de wedstrijd tegen Stiens F4. De aftrap was om 9 uur. Stiens begon voorvarend en oefende direct druk uit op de goal van Tzum. Gelukkig kon door een goede verdediging een doelpunt eerst worden voorkomen. Geleidelijk kwam ook Tzum in de wedstrijd en werd het erg spannend. Helaas kon Stiens toch nog een doelpunt maken en ging Tzum met een achterstand de rust in. Na de rust begon Tzum weer vol goede moed en met goed voetbal en al vrij snel kon Robin toen de 1-1 scoren. Ook Stiens speelde echter goed en ze maakten, met wat geluk, de 2-1 en vrij snel daarna ook de 3-1. Tzum bleef echter goed door voetballen en nadat de keeper een uittrap rechtstreeks op Robin gaf, en dat moet je dus echt niet doen, kon die ook de 3-2 scoren. Het bleef daarna erg spannend,maar voor Tzum kwam het eindsignaal te vroeg en zo werd er ondanks goed voetbal toch verloren.
Redmer, die ook de hele wedstrijd gekeept had, mocht daarna nog even aan de bak voor de penalty’s. Hij kon nog een paar hele harde ballen geweldig stoppen en zo was de penalty-ronde gelukkig voor Tzum.
Piter-Gerben Palma