25-09-10 IJVC 3 - Tzum 1
IJVC 3 – Tzum 1

Zaterdagmiddag 25 september moest Tzum 1 aantreden tegen IJlst 3. Vanwege de vele familieweekenden en blessures moesten we drie spelers lenen uit het B elftal en twee spelers uit het tweede. Hierdoor was het voor trainer Appie weer een heel gepuzzel om de juiste opstelling te maken. We begonnen de wedstrijd als volgt:

Keeper: Damian Zijlstra
Verdediging: Justin van Abbema, Wilco Atsma, Erwin Atsma, Erwin Hoekstra
Middenveld: Johan Kaandorp, Edwin van Alphen, Frits Hoekstra, Harmen Westra
Aanval: Ane Piet Strikwerda, Gerrit Hiemstra

Op de bank: Jurrit van der Meulen en Klaas Meinsma

Nadat de scheidsrechter het startsignaal had gegeven, begon zowel IJlst als Tzum scherp aan de wedstrijd. Tzum had het beste combinatievoetbal wat resulteerde in meer balbezit en enkele kansen. Na ongeveer 30 minuten spelen probeerde Justin een steekpass te geven op Erwin Atsma, de pass was zo scherp dat zowel Erwin als twee spelers van IJlst de bal wisten te missen waarna Johan vanaf de zijkant naar binnen kon snijden en met een lepe bal over de keeper Tzum op voorsprong zette. Na de aftrap wist IJlst dat er een tandje bij moest en begonnen ze beter te voetballen. Na balverlies op het middenveld schakelde IJlst sneller om dan Tzum waardoor de spits van IJlst de bal keurig in de kruising kon schieten. 1-1. Tzum had in de eerste helft het betere van het spel maar wist dit niet om te zetten naar doelpunten. Justin was nog dichtbij de 1-2 met een afstandsschot, maar door een knappe save van de keeper gingen we met 1-1 richten de kleedbox.

In de tweede helft mocht Jurrit zijn debuut maken en kwam hij te spelen op de plek van Gerrit. Beide teams begonnen scherp aan de tweede helft maar het was IJlst die na tien minuten spelen met 2-1 voor kwam. Een scherpe voorzet vanaf de zijkant wist Damian goed te stoppen maar schoot de bal tegen een speler van IJlst waardoor de bal er langzaam in de goal verdween. Tzum had in de gaten dat dit niet de bedoeling was en probeerde meer druk te creëren op de helft van IJlst. Dit zorgde voor enkele grote kansen waarbij Ane Piet, Johan en Harmen allemaal de gelijkmaker op de schoen hadden. Het geluk ontbrak en het bleef lang 2-1. De laatste 15 minuten mocht Gerrit nog even spelen en ging Johan op de bank. Gerrit die zich nog even wilde laten zien kreeg nog een grote kans na een mooie steekpass van Frits. Gerrit schoof de bal helaas net voorlangs. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd werkte de wazig fluitende scheids met Tzum mee. Gerrit werd vastgehouden in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Harmen, die nog nooit een penalty in een competitie wedstrijd wist te missen, ging achter de bal staan. Hij liet de keeper kansloos en schoot beheerst binnen, zie onderstaand filmpje. 2-2. In de blessuretijd kreeg IJlst nog een vrije trap op de hoek van het 16 meter gebeid. Deze vrije trap werd goed geschoten maar nog beter gestopt door de keeper van Tzum. 2-2 was de eindstand waardoor Tzum verdiend met een punt naar huis is gegaan.

Volgende week staat de streekderby tegen Arum op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 in Tzum. Komt allen!
Programma Vr 12 Oktober

19:30 Tzum 35+1 - Mulier 35+1