18-09-10 Tzum Da1 - Mulier D2
Zaterdagmorgen, 10:00.

Met hier en daar een ietwat duf gezicht hebben wij ons vanmorgen verzameld voor de wedstrijd uit tegen Mulier. Over het algemeen zijn we niet op zo goed in het 'vroege voetballen' dus het zal ons benieuwen hoe het dit keer gaat. In de kleedkamer is het eerst nog druk, maar met de warming-up is het al snel stil en erg rustig.. Iedereen is geconcentreerd bezig met de oefeningen bezig, en sommigen moeten nog een beetje wakker worden. Maar als we dan, 10 minuten later, om 11:10 het fluitsignaal horen is iedereen op en top fit en zijn we klaar voor deze wedstrijd. We treden vandaag aan tegen het tweede van Mulier. Al meteen vanaf de 1e minuut zit Tzum veel op de bal en zet veel druk op de helft van Mulier. Af en toe weten de dames van Mulier ook op onze helft te komen, en soms gevaarlijk dichtij het goal, maar steeds worden de ballen afgekapt en weer met de dames van Tzum meegenomen richting hún goal. Er worden al verschillende schoten gelost richting 't goal van Mulier, maar het mag steeds nét niet zo zijn. Tzum staat heel sterk in deze eerste helft en is vaak in balbezit. Uiteindelijk weet Anita in de 30e minuut voor Tzum te scoren en staan we 1-0 voor! Mulier probeert hierna af en toe nog wel eens door te breken richting het goal van Tzum, maar dit laten Petra en Baukje niet toe, en de bal wordt meteen weer naar de Tzummer dames getrapt. Vlak voor een ingooi van Tzum fluit de scheids af en hebben we rust.
Na 'n bakje thee,koek en toespraak vervolgen we onze strijd weer op het veld.
Meteen is duidelijk dat deze 2e helft heel anders is dan de 1e.. Het lijkt alsof het van de Tzummer kant niet meer wil, en van de kant van Mulier juist teveel.. Deze weten in de 50e, 65e en 70e minuut dan ook te scoren. Zo fel als we in de 1e helft waren, zo rusteloos waren we in de 2e helft. Alle passen en alle lange én korte ballen kwamen verkeerd aan, haalden de ander soms niet eens óf werden afgepakt door de dames van Mulier. Uiteindelijk weet Baukje in de 89e minuut nog voor Tzum te scoren, en dan zijn we er ook wel klaar mee. De scheids fluit af, en de wedstrijd is beslist. 3-2 voor Mulier.

Het is jammer dat het de 2e helft niet wou lukken bij Tzum, omdat we wisten dat hier punten te halen waren. Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, en dus kijken we nu uit naar de volgende wedstrijd!
Meer info hierover volgt!

Fijn weekend, en tot op het veld.

Femke van der Meulen
Programma Za. 1 december;