11-09-10 Tzum Da1 - SDS Da2
Op deze zonnige zaterdagmiddag treden de dames van Tzum aan tegen de dames van SDS 2. Met 'n leuk groepje supporters en 'n beetje wind erbij is 't een mooie middag om de eerste 3 punten binnen te slepen en dat is dat ook allemaal wat we voor ogen hebben als we om 14:30 beginnen. De aftrap is voor de dames van SDS en dan gaan we los..

Als laatste vrouw hebben we Baukje, met Simone op de voorstop, Linksachter staat Lideweij en rechtsachter staat Petra, in het midden is Truus te vinden en rechstmid staat Femke v/d M, met aan de linkerzijde Femke Z, linksvoor staat Grietje en rechtsvoor staat Anita. In de spits hebben we vandaag Jessye.

In de eerste 9 minuten is het spel verdeeld, er wordt op beide helften van het veld gespeeld. Helaas moet Simone dan noodgedwongen gewisseld worden en komt Tjitske hiervoor d'r in. Jessye gaat naar de positie van Simone en Tjitske wordt de spits. Vlak hierna krijgt SDS tweemaal een corner toegewezen, maar deze gaat ook tweemaal mis. Amper twee minuten later krijgt ook Tzum een corner toegewezen maar deze gaat jammer genoeg ook mis. Hierna krijgt Anita na een voorzet van Tjitske de kans om te scoren, maar deze mist. We spelen door en voeren de druk op. Truus krijgt nog een kans en schiet de bal op de lat, een rebound van Tjitske volgt maar deze gaat naast. We zijn dichtbij en dat hebben de dames van SDS ook in de gaten .. De druk wordt vandaar ook lichtelijk opgevoerd, maar niet genoeg want in de 20e minuut weet Tjitske dan toch te scoren en is de eerste toon gezet, 1-0 voor Tzum! Vlak hierna weet Grietje bijna te scoren na een voorzet van Anita, maar deze bal beland in de handen van de keepster. Er zijn genoeg kansen voor Tzum, en die willen we zeker niet laten liggen. We spelen veel aan de kant van SDS en de druk wordt opgevoerd. In de 28e minuut raakt Tjitske geblesseerd en kan niet meer verder spelen. Joukje komt hiervoor in plaats. Even zijn de dames van Tzum van hun apropos door de onverwachte wissel en hierdoor komt SDS heel dicht in de buurt van het doel, maar de voorzet van één van de dames wordt gemist en er wordt niet gescoord. Tzum krijgt een corner toegewezen maar Truus schiet deze helaas over. Vlak hierna komt Klaske erin voor Femke Z, en krijgt SDS weer tweemaal een corner toegewezen die, jawel, ook tweemaal mis gaan. In de 47e minuut krijgt Anita nog een kans maar schiet deze op de lat, Grietje weet nog een kans te creëren in de rebound maar deze gaat via een speelster van SDS naast en zo krijgt Tzum weer een corner toegewezen. Hier krijgt Klaske een kans om te scoren maar raakt de bal helaas niet goed op de voet. Hierna fluit Frank af.

In de tweede helft komt Johanna erin voor Femke vd M, en krijgt Anita bijna meteen een kans om te scoren. Deze helft spelen we bijna alleen maar op de helft van SDS en is de spanning van het volgende goal overal te voelen. De druk is enorm en Tzum wil graag scoren. Alhoewel Tzum veel kansen krijgt en vaak richting het goal gaat wil het afronden toch steeds niet lukken. Dit levert toch enige frustratie en nagelbijten op. Mooi om te zien hoe goed er gecombineerd wordt richting het goal elke keer. De laatste 20 minuten wordt het spel weer wat meer verdeeld over beide helften, en laat Tzum de hoofden een beetje hangen.. Hier breekt SDS meteen doorheen en krijgt nog 'n aantal gevaarlijke kansen bij het goal. Gelukkig wordt dit ook niet afgerond en wordt er dus ook niet gescoord. Zeker Grietje en Anita hebben voorin nog een aantal goeie kansen om te scoren maar het wil steeds maar niet lukken. Er komt nog een corner voor SDS, en even is daar de angst voor een doelpunt, maar dit is gelukkig niet het geval. Niet lang daarna komt ook het verlossende fluitsignaal van Frank, en is de wedstrijd bepaalt. Tzum wint na 90 moeizame,door het weer benauwde, minuten met 1-0 van SDS 2. De eerste 3 punten zijn binnen!!

Volgende week zaterdag spelen we om 11.00 uit tegen Mulier. Hiervan volgt dan uiteraard ook weer een verslag.

Supporters bedankt, en tot op het veld,

Femke van der Meulen.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!