11-09-10 Tzum 2 - Beetgum 2
Tzum 2 – Beetgum 2

Op het zonovergoten Lyntsjepark mocht Tzum 2 het zaterdag opnemen Beetgum 2. De mannen waren blijkbaar niet al te vroeg uit Beetgum vetrokken want tot op een halfuur voor het beginsignaal was er nog geen Beetgumer te bekennen. Toen ze er eenmaal waren bleek het een vrij jonge ploeg te zijn. Aan Tzummer zijde ontbraken er een aantal spelers door werk, blessure of om een maat van Schiphol te halen. Toch had leider Andre Tamminga 14 spelers beschikbaar, al kwam Gerrit Hiemstra ietsje later vanwege zijn nachtdienst.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Fokke van der Veen bleek dat Tzum gedurende de eerste 20 minuten de bal mocht hebben, maar dat Beetgum er razendsnel uitkwam bij balverlies aan Tzummer zijde. Dit leverde een aantal reuzengrote kansen op voor de gasten, maar onzorgvuldig afwerken, de paal en keeper Jordy Hennequin stonden een doelpunt in de weg. Hierna kwam ook Tzum wat beter in het spel en kreeg een paar kleine kansjes. De eerste grote kans was wel meteen raak. Gerrit viel in, kreeg meteen de bal uit een vrije trap aangespeeld, draaide zich vrij en schoot binnen. Nadat ook Jacob Bosch was ingevallen kwam er meer snelheid in de Tzummer aanvallen. Beetgum bleef echter ook nog steeds gevaarlijk voor de Tzummer goal opduiken en uit één van deze kansen werd de gelijkmaker gescoord. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Aan het einde van misschien wel de mooiste aanval van de middag legde Jacob de bal breed op Gerrit en deze mocht de hoek uitzoeken. Hij koos de linker en liet hiermee de Betgumer goalie kansloos: 2-1.

Na de rust begon Tzum wat sloom aan de tweede helft. Beetgum profiteerde bijna meteen, maar opnieuw liet Jordy zich van zijn beste kant zien en voorkwam zo de gelijkmaker. Hierna golfde het spel wat op en neer met kansen voor beide ploegen. Tzum bleek hier weer het beste mee om te gaan. Jildert van der Woud kopte een gave voorzet van Jacob Bosch keurig binnen en bracht de stand zo op 3-1. Door wat wisselingen in het elftal en vermoeidheid werd het Tzummer spel steeds rommeliger en zo kreeg Beetgum de kans om de Tzummer defensie onder druk te zetten. Zij zouden loon naar weken krijgen. Aan de 3-2 zat nog een buitenspellucht, de 3-3 was een keurige en verdiende goal. 3-3 was een eindstand waar zowel Beetgum (handenvol verprutste kansen) als Tzum (3-1 voorsprong weggegeven) misschien niet tevreden mee konden zijn, maar juist daarom wellicht een terechte uitslag.

Volgende week is Tzum 2 vrij,de week daarna komt Tzummarum 2 naar het Lyntsjepark.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!