11-09-10 QVC 3 - Tzum 1
QVC – Tzum

Voor de tijd was het nog maar de vraag of Tzum genoeg man had om op papier te zetten. Door het bijstaan van Edwin hadden we een wissel en dus klaar om te ballen.

Formatie;
Frits
Justin – Bouwe – Klaas – Erwin
Romke – Wilco – Ane-Piet – Johan
Reinout – Sjoerd

Later gearriveerd dan gepland had Tzum nauwelijks tijd om een fatsoenlijke warming-up af te ronden. Wellicht was dit één van de oorzaken waarom er zo slap begonnen werd bij de aanvang. Tzum speelde slap en een pass over vijf meter ging zelfs mis. Met een paar rommelige aanvallen kwam Tzum goed voor de goal, dit werd echter niet afgemaakt waardoor je op die bloedeloze 0-0 blijft staan. Bloedeloos is misschien een goede typering voor de gehele eerste helft van beide kanten.
Er was een vrije trap nodig om een doelpunt te forceren. QVC trapte de bal net boven de keeper op de onderkant van de lat, hierdoor kon een scherpe speler van Stavoren de bal gemakkelijk intikken. In deze helft zijn er, naast de goal, weinig noemenswaardige momenten plaatsgevonden.

Appie zag niets van scherpte en was dus allesbehalve tevreden. In de rust tijd om vuur te spuwen.
Edwin kwam erin voor Klaas die last had van een blessure. Wilco nam de plaats van Klaas over waardoor Edwin als verdedigende middenvelder kon beginnen. Reinout ging op goal, Ane-Piet nam de spitspositie voor zijn rekening dus Frits was de nummer 10 tweede helft.

Aan alles bleek dat niemand genoegen nam zonder een punt. Er werd in tegenstelling tot de eerste helft scherp begonnen. Door goed positiespel werden er genoeg kansen gecreëerd. Dit leidde na ongeveer vijftien minuten tot de gelijkmaker. Door een tikkie-terug van Sjoerd kon Justin de bal, rond het zestienmetergebied, de bal achter de keeper plaatsen.
Bijna de gehele tweede helft werd er op de helft van QVC gespeeld maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Geheel tot de verhoudingen in kwam QVC op voorsprong door balverlies op het middenveld waarbij iedereen in de aanval was. 2-1.
Schijnbaar is Tzum hierbij wakker geschud, want hierna volgde al snel de volgende gelijkmaker op de naam van Romke. Een splijtende pass van Frits zette Romke één op één met de keeper waarbij Romke het koelbloedig afmaakte.
Het leek op een gelijkspel te eindigen maar niets bleek minder waar. Door een goede voorzet van Ane-Piet kon Johan de bal gemakkelijk inkoppen.
Op het einde werd het nog enigszins gevaarlijk door een goede vrije trap van QVC, maar door een meesterlijke redding van Reinout werd deze gepareerd.

Eindstand 2-3.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!