08-09-10 L'wrd Zwal. B1 - Tzum B1
Tzum B1 begint nieuw seizoen met klinkende overwinning

Tzum B1 is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Uit tegen Leeuwarder Zwaluwen B2 werd met 3-0 gewonnen. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door Marco. De ‘Zwaluwen’ maakten het de Tzummers niet erg lastig, maar door gebrek aan scherpte werd het verschil niet groter.

De jongens van Tzum moesten ditmaal afreizen naar Leeuwarden om zich daar op sportcomplex Nylân te meten met Leeuwarder Zwaluwen B2.

Opstelling:

Damian

Erwin
Willem Anne-Rein
Arjen

Marco
Tsjidsger Remco
Thom

Bertus Ype

Wissel: Michael
Afwezig: Jurrit

Na de aftrap van ‘de Zwaluwen’ zette Tzum in de beginfase veel druk. Dit leverde direct veel balbezit op, maar niet meer dan kleine kansjes voor Thom en Ype, die het vizier nog niet op scherp hadden. Het verschil in kwaliteit was goed te zien want in deze beginfase hadden de minder ervaren Leeuwarder jongens niet veel in te brengen tegenover het aanvallende spel van de Tzummers. Gaandeweg de eerste helft verzwakte de concentratie van Tzum, alsmede de timing van de buitenspelval, zodat de gastheren met enkele rappe counters gevaarlijk konden worden. Keeper Damian zorgde er echter voor dat de bal er niet in ging.
Een kwartier voor rust zette Tzum nog een keer stevig aan. Dit leverde veel corners en grote kansen voor Erwin en Thom (schoten op de lat) en Bertus (schot net naast). Nog voor het einde van de eerste helft zorgde Marco, na een listig hakballetje van Erwin, voor de 1-0 door van dichtbij in de verre hoek te schieten.

In de rust werd er gewisseld van plaats door Damian en Ype, en Michael kwam in de plaats van Tsjidsger.

De Leeuwarders hadden de zaken in de tweede helft wat beter in orde, wat ervoor zorgde dat Tzum in het begin van het tweede bedrijf moeilijk door de verdediging kon komen.
Maar na herhaaldelijk aanzetten kwamen er toch enkele gaten in de verdediging waar Marco en Bertus helaas niet van wisten te profiteren. De Zwaluwen kregen daarentegen ook kansen. Eenmaal werd hun snelle spits door een slimme steekbal aangespeeld waardoor hij vrij voor de in de tweede helft keepende Ype, hij wist echter door een redding te voorkomen dat de stand gelijk werd. De Tzummers zochten in de tweede helft hartstochtelijk de aanval naar de bevrijdende 2-0, maar zagen Michael met een pijnlijke rug afhaken. Na veel aanvallen was het dan eindelijk zo ver, na een serie corners kopte Thom de bal door naar Marco, die met binnenkant voet voor de 2-0 aantekende. De opluchting onder de spelers was groot, maar men besefte dat er nog veel meer in zat, dus gingen de Tzummers gewoon door met aanvallen. Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd viel de beslissing. Marco kreeg de bal door een goede pass van Thom en door zijn uithaal maakte hij zijn derde van de avond, maar nog veel belangrijker, de 3-0 en daardoor keren de jongens, met de 3 punten in de tas, terug naar Tzum, waar hopelijk komende zaterdag (11 september) tegen Harlingen en een week daarop uit tegen Terschelling een goed gevolg wordt gegeven aan deze overwinning.
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!