02-09-10 TzumDA1 - HarlingenDA1

Mid: Joukje, Simone, Rinske, Truus
Voorstop: Simone
Voor: Johanna, Jessye, Tjitske S
Wissel: Femke Z, Jikke, Klaske.

1e helft:

Op deze zonnige en ietwat winderige avond speelden wij onze eerste competitie wedstrijd uit tegen Harlingen. Om 18:45 gaan we van start, met de aftrap voor Harlingen.
Al na een kwartier weet Tjitske voor ons te scoren, waardoor we met 0-1 voor komen te staan. In de 20 minuten daarna is er van beide partijen veel druk en wordt er wisselend op beide helften gespeeld. Rinske weet hier hier nog een kans te creëren maar helaas gaat deze naast de goal. In de 30e minuut krijgt Harlingen een corner toegewezen maar gelukkig voor ons wordt dat niks. Helaas is die blijdschap maar even, want 5 minuten later weten ze toch te scoren, en staat de stand op 1-1. Maaaaarr .. deze teleurstelling blijft ook maar even, want 5 minuten voor rust weet Johanna voor ons te scoren! Vlak hierna krijgt Johanna weer een kans, maar helaas komt deze niet in de goal. Meteen daarop volgt een kans van Truus, die ook niet in de goal komt, en vervolgens schiet Johanna de bal in de goal, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Jammer voor ons, maar we gaan vol goede moed en met de 1-2 de rust in.

Na een kopje thee, kritsche opmerkingen, complimenten en een peptalk zijn we klaar voor De Tweede Helft ...

In de eerste 10 minuten wordt er veel op de helft van Tzum gespeeld. Hier en daar een corner maar tot nog toe geen doelpunten. Klaske komt erin ondertussen in voor Petra en neemt haar positie voorin over. In de 58e minuut weet Harlingen te scoren, waardoor we gelijk komen te staan. Vlak hierna krijgt Tjitske een kans om te scoren, maar deze gaat naast. In de 65e minuut weet Harlingen alweer te scoren, waardoor we achterstaan met 3-2. Bij Tzum vinden 2 wissels plaats; Joukje voor Jessye en Femke Z voor Simone. Het spel hierna is ietwat rommelig, Harlingen weet iets te snel en iets te vaak snel om te schakelen waardoor ze er soms vandoor gaan voordat we met de ogen kunnen knipperen. Voor velen van onze dames zit de wedstrijd van afgelopen dinsdag nog in de benen en slaat de vermoeidheid toe. Dit wordt er niet beter op als Harlingen in de 75e minuut weer weet te scoren. 4-2
Hierna volgt nog een kans van Tjitske maar deze gaat naast en Harlingen krijgt een corner toegewezen, Harlingen probeert hier vanuit te scoren, maar onze keepster Tjitske weet deze tegen te houden. Niet lang hierna, vlak voor het eind van de wedstrijd, weet Harlingen dan toch nog te scoren en verliezen we deze treurige wedstrijd met 5-2.

De dames hebben stinkend hard hun best gedaan, en het is jammer dat we zo moesten verliezen. Als de revanche thuis volgt, horen jullie dit beslist!

Houd de site in de gaten voor de volgende wedstrijd, mocht deze thuis zijn , komt dan allen! Een beetje aanmoediging van ' onze Tzummer mannen' kan nooit kwaad!

Lekker slapen, en tot op het veld!

Femke van der Meulen