02-09-10 Mulier 3 -Tzum 2
Tzum 2 komt te kort tegen Mulier 3.

Donderdagavond stond voor Tzum 2 de eerste competitiewedstrijd op het programma.In Witmarsum moesten ze het opnemen tegen het 3e van Mulier, vorig seizoen een geduchte tegenstander! Met een selectie van 15 man had trainer/coach André volop keuze.We begonnen met Wijbren op de goal omdat de andere keepers vanwege hun werk niet tijdig aanwezig konden zijn. De verdediging bestond uit Albert linksback, Hauke laatste man, Edwin voorstopper en Johannes rechtsback. Op het middenveld Bote, Geart en Jildert en voorin Frank, Auke en Gerrit.

In de beginfase waren de teams aardig aan elkaar gewaagd, de eerste echte kans was voor Tzum 2, Frank kon hem echter niet verzilveren. Mulier 3 gaven ook de eerste speldprikjes maar toch kreeg Tzum de betere kansen, echter ook nu bleven ze weer onbenut. Na ruim 20 minuten nam Mulier de leiding via een vlotte combinatie door het midden, keeper Wijbren raakte de bal nog wel maar niet genoeg; 1-0. Mulier wist Tzum steeds meer onder druk te zetten doordat zij de slag op het middenveld wonnen, net voor rust werd het 2-0 doordat de buitenspelval niet goed werd uitgevoerd. Bauke Miedema kreeg nog een kans voor de aansluitings treffer maar hij had teveel tijd nodig waardoor de keeper redding kon brengen.

Na de thee kwam Jan Venema op de goal en werd Wijbren spits, helaas geen gelukkige wisseling. Jan Venema heeft een aantal jaren niet meer gekeept waardoor het wedstrijdritme er nog niet weer is. Dit had Mulier redelijk snel in de gaten en bouwden de voorsprong uit naar 5-0. In deze fase kon Tzum hier weinig tegenover zetten. Mulier probeerde nog meer door te drukken maar de echte scherpte verdween langzaam, ze wisten nogwel de 6e binnen te prikken maar hier bleef het bij.

In de slotfase kwam Tzum weer wat meer aan voetballen toe en wist toch nog de eer te redden toen Edwin van Alphen een fraaie aanval wist af te ronden; 6-1. De kop is er weer af, volgende wedstrijd; zaterdag 11 september thuis tegen Beetgum 2,
Aanvang 12.30 uur.