TzumDA1 - LSC 2
30-10-10 12:30
LSC2 - VVTZUM DA1

Vandaag spelen wij uit tegen LSC, Sneek. Na onze "nederlaag" vorige week willen we deze week wel graag weer wat punten binnen slepen!

Onze opstelling deze wedstrijd is als volgt:

Op keep staat Lotte, achterin staan Lidewey (li), Simone, Petra (r), op de voorstop staat Rinske en in 't midden staan Grietje (li) Truus, Baukje en Reina (r). In de spits staan Johanna en Anita.
Op wissel zitten Jikke, Marrit, Alida en Femke Z.

De aftrap is voor Tzum.

In de eerste helft kon Tzum er niet echt uitkomen. Er werd wel veel op de helft van de tegenstander gespeeld, en er was zo nu dan ook wel een kans maar daar kwamen geen goals uit. Het spel was soms behoorlijk loom, vandaar dat Simone uiteindelijk maar vroeg om peper want " d'r mat wot pieper yn'e reet!! "
Hoewel Tzum niet echt in de wedstrijd leek te zitten was dit bij Sneek ook het geval. Leuk af en toe vlakbij de goal komen maar daar is dan ook alles mee gezegd. Na 45 ellenlang lijkende minuten fluit de scheids de 1e helft af en hebben we rust.

In de box wordt besproken hoe nu verder want "sa kin 't net!" vind Jacob, en met hem alle dames. Wij willen toch zeker niet verliezen van Sneek?!! Dus hup. een peptalk, peper en wat limonade en daar gaan we weer, op naar de 2e helft!

Meteen vanaf het begin zit Tzum ditmaal een stuk beter in de wedstrijd. Sneek krijgt in de 51e minuut een gele kaart vanwege een overtreding op Marrit. Daar staan we wel een béétje van te kijken, de 1e gele kaart in onze voetbalcarriëre! Wel voor de tegenstander weliswaar, maar toch. Niet lang hierna krijgt Marrit de kans om te scoren, maar deze gaat helaas niet ín de goal. We verwachten een corner maar de scheids heeft andere plannen, zoals hij de hele wedstrijd al z'n eigen lijn trekt. Beetje jammer.
Desondanks weet Anita in de 73e minuut dan eindelijk te scoren en staan we voor met 0-1 !!!
Hier wordt een aantal minuten later meteen een schepje bovenop gedaan door Truus die vanuit een corner de 0-2 maakt! De wedstrijd kan voor ons nu natuurlijk niet meer stuk en we spelen vrolijk de 90 minuten uit totdat de scheids, die z'n fluitje dan wel weet te vinden, af fluit.
Dolblij met onze 3 punten gaan we snel douchen, en vliegensvlug naar Tzum, want dit, en Jacob's verjaardag, moet gevierd worden!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Buitenspel met! "
1. Wie ben je?

Jacob Bosch

2. Wat is je positie?

Trainer, in de duk out!

3.Wat vond je van de wedstrijd?

Slordig, de 1e helft, was onder de maat. De 2e helft ging 't wat beter, erg blij met de punten!

4. Favoriete vrouwelijke voetbalspeler van VV Tzum?

Truus Overal

5. Waarom?

Gaat altijd volop in de strijd!

6. 1e helft, 2e helft, 3e helft ..

3e helft, als we winnen!!

7. Wat vind je de leukste oefening tijdens het trainen om te "doen" ?

Conditietraining, want dan krijg ik altijd heel veel gezeik, en positiespel, als het goed loopt!

8. Hoelang train je de dames al en wat valt je het meest op sinds die tijd?

Sinds 4 jaar. Het is een hechte ploeg met altijd veel plezier. Wat het meest opvalt is ( natuurlijk ) dat het voetbal steeds beter wordt

9. Hoogtepunt Vries:

Afgelopen jaar in het zwembad met de woeste badjuffrouw en de woeste kassajuffrouw toen alles wat we daar deden eigenlijk niet mocht, toen we niet in het zwembad mochten springen terwijl daar senioren zwommen maar er toch keihard bommetjes deden en van de duikplank afsprongen terwijl deze gesloten was.

10. Wie zet je volgende week buitenspel?

ús swatte Ali :-D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Volgende week spelen wij weer uit, deze keer tegen Bolswardia.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!