Tzum Da1 - vv Harlingen
Zaterdagmorgen 23 oktober..

De laatste keer dat wij naar Harlingen zouden voetballen ging dit niet door vanwege het weer .. ' Zo kunnen we natuurlijk niet weer' moet er gedacht zijn, want Jacob lag nog maar net in bed vanmorgen of hij werd alweer wakker gebeld en gesmst met de vraag of het voetbal "eigenlijk wol troch giet!!?"
Dit was wel het geval, en dus verzamelden we vanmorgen om 9:45! Waarom om 9:45 zal er gedacht worden, maar bekend bij de dames is het "Tsjommer kwartierke" waardoor we uiteindelijk altijd om 10:00 vertrekken. Bij het omkleden zat de wil om te winnen er goed in en ook iedereen had, ondanks het hondenweer, zin in! :-D

De opstelling van vandaag was als volgt:
Op keep: Tjitske, met achter Petra op de rechts en Klaske op de links, Rinske staat als voorstopper, en in het midden spelen Lidewey (links) , Truus, Baukje en Reina (rechts). In de spits staan vandaag Johanna & Anita.
Op wissel zitten Alida, Grietje & Femke Zijlstra.

We beginnen met een harde koude Harlingse wind om 11:00 met de aftrap voor Harlingen.
Het gaat Tzum vanaf de aftrap al meteen letterlijk en figuurlijk 'voor de wind' met in de 10e minuut een mooie kans voor Baukje. Helaas is deze net íets te hoog en gaat over. Niet veel later creërt Harlingen een klein kansje maar Tjitske weet deze goed klem te zetten. Tzum heeft vele kansen en speelt vrijwel de hele tijd op de helft van de tegenstander. Dit wordt in de 28e minuut beloond met een doelpunt van onze aanvoerdster Truus! Prachtig natuurlijk, want zo willen we het hebben! Maar niet veel later spelen wij een paar minuten met 9 man door een lichte blessure van Lidewey en een scheidsrechter die nog dwarser dan een stuk beton is. Zodra Lidewey weer een stap in het veld zit komt ze snoeihard terug en straft ze allemaal af door de scoren in de 34e minuut met een schitterende actie! Vlak hierna weet ook Harlingen nog een kans te creëren, maar ook dat wordt 'm niet. Hierna neemt Tzum de bal weer over en krijgt Baukje weer een kans, deze gaat helaas naast. Vlak hierna wordt er afgefloten en is het rust.

2e helft:

We zijn erop voorbereid dat het ons nu ietsje minder voor de wind gaat, namelijk omdat we nu tégen de wind in spelen. Door een foutje weet Harlingen helaas wel in de 56e minuut te scoren, en nogmaals in de 63e minuut. Ondertussen is Grietje er in gekomen voor Johanna, is Reina naar de voorstop geschoven en is Alida erin gekomen voor Rinske op de plek van Reina. Tzum blijft doorgaan en proberen, maar in de 75e minuut weet Harlingen weer te scoren en staan we achter met 3-2. Dat dit niet leuk is nadat we eerst zo mooi 2-0 voor komen te staan is logisch en dat staat dan ook van alle gezichten af te lezen. Helemaal als Harlingen nogmaals scoort in de 80e minuut. Femke Zijlstra komt erin voor Alida, maar de stand, de regen en de wind maken niemand meer blij. Gezegd moet worden dat de dames van Tzum wel knokken tot de laatste minuut van de wedstrijd maar dat het gewoonweg niet gelukt is om de stand op te krikken. Dat dit niet aan onze inzet en ons kunnen lag is duidelijk. Helaas voor ons is het vandaag niet gelukt de nul en de voorstand te houden, wellicht dat dit de volgende keer thuis beter gaat!

Volgende week staat voor ons op het programma LSC Sneek. De tijd hierover volgt later.

Dan nog een huishoudelijke mededeling voor de dames die al een aantal wedstrijden gemist hebben. Er zit al een tijdje een horloge (zilver/grijs van OOZO)) in de waardevolle spullen tas en deze is niet van iemand van degenen die er tot nu toe steeds zijn. Als deze van jou is, kom 'm dan volgende week in de kantine ophalen want we blijven 'm niet eeuwig bewaren.

En dan als laatste! Hieronder "Buitenspel met!"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Wie ben je?
Lidewey Jorna Pater

2. Wat is je positie?
Vaak linksback, maar tegenwoordig maar net waar Jacob me neerzet

3. Wat vond je van de wedstrijd?
Om het maar netjes te zeggen.. Jammer van het verlies, maar lichtelijk wel wat trots op mijn 1e doelpunt! :-D

4. Wie is je favoriete mannelijke voetbalspeler van VV Tzum?
Gerrit Politiek is mijn topper! Koffie met 3x suiker en 3x melk, haha.

5. Waarom?
Hij is d'r altijd! Leeft voor de club.

6. 1e helft, 2e helft of 3e helft?
1e helft ..

7. Wat vind je de leukste oefening tijdens het trainen?
Het partijtje

8. Hoelang zit je al op voetbal en wat vind je er zo leuk aan?
Al vanaf het begin! Vind het zo leuk omdat het gewoon een échte vrouwensport en teamsport is; met elkaar, voor elkaar!

9. Elk jaar gaan we naar Vries, wat is voor jou het hoogtepunt daar tot nu toe?

De 1e keer dat daar een partij wonnen! Dat was toch wel iets heel leuks!

10. Wie zet je volgende week buitenspel?

Jacob Bosch.

Prettig weekend allen.