Tzum 2 - Zeerobben 3
Tzum 2 verliest ook bij Zeerobben 3!

Uit bij Zeerobben, altijd lastig!
Met een selectie van 14 man toog Tzum 2 naar Harlingen, Albert Fennema kwam na zijn werk nog naar Harlingen.
Met Jordy in de goal en Johannes, Frouke, Hauke en Bote in de verdediging, Jelle, Gerrit en Henk Jan op het middenveld en Sietze, Wijbren en Durk Tjeerd voorin zou het vandaag moeten gebeuren. Coach André verwachtte vandaag dat we de gehele wedstrijd scherp zouden spelen.
De eerste 10 minuten waren echter voor de Zeerobben, hun 2e kans was goal,0-1.
Tzum kwam na een kwartier beter in de wedstrijd en kreeg enkele prima kansen.
De eerste was voor Wijbren, hij kreeg een afgemeten voorzet van Jelle. Wijbren schampte de bal alleen maar waardoor de bal voorlangs ging.
De tweede kans leverde 3 kansen op; Sietse schoot op de keeper, Henk Jan schoot in de rebound op de lat waarna opnieuw Wijbren een kopkans kreeg maar ook deze naast zag gaan.
In deze fase kreeg Tzum het betere spel maar scoorde Zeerobben hun 2e goal uit een counter toen èèn van hun middenvelders vrij mocht opkomen en Jordy kansloos liet, 0-2. Tzum bleef voetballen en kreeg kleine kansjes en Zeerobben moest meer overtredingen maken. Halverwege de eerste helft kreeg Tzum een vrij trap op ruim 20 meter links van de goal. Deze werd genomen door Hauke en hij schoot de bal om de muur hard in de kruising; 2-1 en Tzum had de aansluitings treffer.
Vlak voor rust nog een mooie kans voor Sietze, hij kreeg helaas de bal niet goed mee waardoor deze verdedigt kon worden, ruststand 2-1.
In de tweede helft was de aftrap van Tzum, maar ook nu was Zeerobben weer scherper. Zij veroverden de bal waardoor deze bij hun linksbuiten terecht kwam en deze door kon gaan richting Tzummer goal, hij lag de bal af op hun aanvoerder en deze kon simpel binnen tikken. Hij deed dit echter wel in buitenspel positie omdat hij voor de bal liep, de scheids negeerde dit, 3-1 dus!
Hierdoor ontstond hier en daar wat irritatie en dit ging zover dat Wijbren een tegenstander onheus bejegende en kon vertrekken met rood, net zoals die tegenstander. Tzum pakte de draad weer op en begon zowaar weer te voetballen en toen Gerrit Hiemstra bedacht om maar eens te schieten resulteerde dit in de 2e fraaie Tzummer goal; 3-2. Met nog een klein half uur te gaan werd het een open wedstrijd met aan beide kanten kansen. Tzum kreeg een uitgelezen kans op de 3-3 maar de Tzummer “ouwe seun” Simon Bambach – helemaal vrij voor de goal - wist de voorzet van Jelle net niet binnen te koppen. Even later counterde Zeerobben via de rechterkant naar 4-2 en was de wedstrijd gespeeld. Tzum had niet meer de kracht om nogmaals iets te forceren. Zeerobben liep nog uit naar 6-2 waardoor de uitslag ook nog groot uit viel!
Volgende week is het een inhaal programma en is Tzum 2 vrij!
Zaterdag 30 oktober staat de uitwedstrijd in Suameer (3) op het programma, aanvang 14.30 uur.
Programma Za. 1 december;

08.45 Workum JO9-1 - Tzum JO9-1