30-10-10 Suameer 3 - Tzum 2
Tzum 2 onderuit in Sumar

Tzum 2 moest op zaterdag 30 oktober naar Sumar om daar tegen het 3e elftal van de VV Suameer te spelen. De weg naar het veld, dat een kilometer buiten het dorp ligt, was voor een aantal moeilijk te vinden. Toch was bijna iedereen er op tijd. Handig hoor, zo’n TomTom.
André had de volgende opstelling bedacht. Jordy op goal, Auke, Johannes, Geart en Frouke in de achterhoede, Henk Jan, Daniël en Jildert op het middenveld en Jan, Sietze en Simon als aanvallers.
Het veld was pas gemaaid en lekker nat, de temperatuur aangenaam en in de loop van de wedstrijd kwam de zon er zelfs bij. Kortom, perfecte omstandigheden.

Tzum begon de wedstrijd met een goede kopkans voor Daniël, maar de bal ging net naast de goal. Hierna pakte de Suameer de zaken wat beter aan. Ze wisten regelmatig voor keeper Jordy op te duiken, maar konden het doel niet vinden, ook al omdat Jordy er een paar uitstekend tegen wist te houden. Ook Tzum kreeg zijn kansen, al waren het er niet zoveel als de thuisploeg. Simon wist een perfecte voorzet van Sietze niet binnen te koppen, terwijl Henk Jan door een goede loopactie vrij voor de Suwâldster keeper kwam, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Toch mocht vooral Tzum tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

Om wat meer voetbal in de ploeg zien te krijgen trok André in de rust zelf de (witte) kicksen van Geart aan. Auke kon hierdoor van de rechtsback naar de spits verhuizen om hier de bal wat meer vast te kunnen houden. Durk Tjeerd nam de positie van Jan over. Alle goede bedoeling ten spijt, de tweede helft was nog geen tien minuten oud of de stand kwam op 1-0. De Tzummer achterhoede kreeg de bal maar niet weg en deze belandde uiteindelijk achter Jordy. Hierna kwam de inmiddels gearriveerde Bote Frouke vervangen. Het voetbal van Tzum bleef rommelig. Suameer wist halverwege de tweede helft te profiteren van balverlies. Jordy werd keurig uitgespeeld en de op de lijn staande André kon ook geen redding meer brengen. Na deze 2-0 zette Tzum toch weer wat aan. Dit resulteerde in maar liefst vijf corners op rij, maar ondanks angstige momenten voor de Sumarsters ging de bal er niet in. Een goed uitgevoerde counter zorgde aan het einde van de wedstrijd nog voor 3-0.

De overwinning in deze sportieve wedstrijd voor Suameer 3 was terecht, het spel van Tzum 2 was veel te onrustig om aanspraak op de winst te kunnen maken. Volgende week komt Blauw Wit 9 naar het Lyntsjepark. Hopelijk is het spel dan wat verzorgder.
Zaterdag 16 November

14:30u Tzum 1- Ons Sneek 3