23-10-10 Tzum 1 - ONS Sneek 6
Zaterdagmiddag 23 oktober stond de inhaalwedstrijd Tzum 1 - ONS Sneek 6 op het programma. Na de uitglijder vorige week tegen Stormvogels moest er vandaag weer worden gewonnen om bovenin mee te blijven draaien. ONS stond bij aanvang van deze wedstrijd elfde met 4 punten uit 5 wedstrijden. Trainer Appie de Bruin kon over een vrij volledige selectie beschikken. Alleen Edwin was afwezig en lag op het strand van Curacao te bakken. Tzum begon in de volgende opstelling:

Op doel: Jacob
Verdediging: Justin, Wilco, Bouwe en Erwin
Middenveld: Romke, Reinout, Frits en Harmen
Voorhoede: Ane Piet en Sjoerd

De bank werd warm gehouden door Klaas (terug van een blessure), Jan Willem en Eric. Om half drie werd er door ONS afgetrapt, Frank was weer bereid gevonden om te fluiten. Tzum begon sterk en dit resulteerde in de eerste minuten al in een kans. Justin gaf een goeie steekpass die Harmen ietwat gelukkig mee kreeg, zijn schot ging net naast. ONS kon daar in het begin vrij weinig tegenover stellen. Het jonge team uit Sneek had moeite om de bal in de ploeg te houden door goed storen van Tzum. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van ONS. Tzum combineerde makkelijk maar had moeite om een goede eindpass te geven, echt gevaarlijk werd Tzum in het begin dan ook niet. Frits, Ane Piet en Sjoerd kregen een mogelijkheid maar mistten net. Het meeste gevaar voor het doel van ONS kwam misschien nog wel door hun eigen keeper die een niet al te zekere indruk maakte. Na ongeveer 20 minuten spelen stoomde Bouwe op en schoot vanaf ongeveer 20 meter op goal. Het harde schot leek houdbaar voor de keeper maar plofte onder de lat in het doel, 1-0. ONS probeerde hierna wat aan te zetten maar echt gevaarlijk werd het niet. De verdediging van Tzum stond goed waardoor Jacob een koude middag op goal had. Ane Piet brak na een half uur spelen door op rechts, zijn schot was hard en goed maar werd deze keer wel goed verwerkt door de keeper van ONS. Niet lang hierna bracht Frits de stand op 2-0 met een bekeken schot. Met deze stand werd ook gerust. In de rust werd Klaas voor Wilco gewisseld en kwam Jan Willem voor Erwin in het veld. Jan Willem kwam bij Frits op het middenveld waardoor Reinout in de verdediging kwam te spelen.

De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. ONS wilde wel maar kwam niet verder dan het strafschopgebied van Tzum terwijl Tzum vrij makkelijk overeind bleef. Een van de weinige uitbraken van ONS werd door Klaas tot een ingooi verwerkt. ONS meende dat dit met een overtreding gepaard ging en claimde een vrije trap. De ingooi werd echter door Tzum genomen waana Ane Piet de diepte in werd gestuurd. Op volle snelheid zag deze dat de keeper van ONS met hele andere dingen bezig was (drinken naast de goal), hierdoor kwam hij te laat uit en kon Ane Piet de stand op 3-0 brengen. Hierna werd Erwin voor Justin en Eric voor Sjoerd gewisseld. Erwin nam Justin zijn plaatsje in de verdediging over, Eric kwam op het middenveld te spelen waardoor Frits doorschoof naar de spits. Tzum ging verder en creëerde via en Frits en Ane Piet enkele goede kansen maar deze werden niet benut. De sfeer in het veld werd een beetje grimmiger en dit kwam het spel niet ten goede. Lange tijd leek de wedstrijd in 3-0 te eindigen. Vlak voor tijd scoorde Erwin zijn eerste doelpunt op groot veld. Na een geblokt schot van Harmen schoot hij door de benen van de keeper binnen, 4-0. Het luktte Tzum echter weer niet om de nul te houden. In de blessuretijd werd een corner van ONS knap binnen gekopt en was Jacob kansloos, 4-1. Dit was ook de eindstand. Een zeer terechte uitslag die wanneer Tzum wat nauwkeuriger was geweest ook hoger had kunnen uitvallen.

Tzum heeft met deze overwinning goede zaken gedaan, Stormvogels verloor van Nijland en doordat Bolswardia niet in actie kwam is Tzum weer koploper. Volgende week staat de wedstrijd Tzum - Bolswardia op het programma. Bij winst van Tzum zet men Bolswardia op 3 punten achterstand, een belangrijke wedstrijd dus. Aanvang 14:30, komt allen!
Programma Vr 02 Novembefr

19:30 Tzum 35+1 - Arum 35+1