16-10-10 S'goutum - Tzum MC1
Vandaag staat voor de MC1 van Tzum Scharnegoutum uit op het programma. Thuis hebben we 11-0 verloren alleen toen misten we een paar spelers.
Baukje gaat met ons mee en Marrit speelt vandaag haar eerste wedstrijd.
Alleen is onze keeper Lotte afwezig.
Dus de vraag is wie zou er op keep staan vandaag.
Annerigt heeft zich als vrijwilliger opgegeven dus die staat vandaag op doel.
De verdere opstelling is als volgt: Thera en Alida staan achterin, op het midden Baukje met aan haar rechterzijde Johanna en aan haar linkerzijde Froukje.
In de spits staan vandaag Jikke en Marrit.

De aftrap is voor Tzum.
Door Tzum word soms wel wat te gemakkelijk gevoetbald, maar er wordt toch goed gecombineerd. Scharnegoutum weet snel op voorsprong te komen. 1-0 en al snel 2-0 door een communicatie fout tussen Alida en Annerigt, dan wordt Froukje gewisseld voor Elske.
Dan scoort Scharnegoutum ook nog de 3-0. Dan is het rust.
Na een donderpreek van Jacob en een bekertje limonade gaan we er weer vol tegenaan.
Jacob was nog even koffie aan het halen maar ondertussen scoort Marrit een hele mooie goal in haar eerste wedstrijd!.
Dus staan we nu 3-1 de meisjes van Tzum hebben goede hoop..
We combineren goed en Jikke wordt gewisseld voor Froukje.
Dan maakt Scharnegoutum de 4-1.
Thera wordt gewisseld voor Jikke en 5 minuten voordat de scheids affluit komt Thera er in voor Alida.
In de laatste 5 minuten zijn de meisjes van Tzum moe en weet Scharnegoutum nog twee keer te scoren. Dan fluit de scheids af.

De eindstand was dus 6-1. Maar vergeleken de vorige keer tegen Scharnegoutum zijn we toch vooruit gegaan.
Voor de volgende keer staat Zeerobben uit om 11.00u op het programma.
Dan gaan we er weer vol tegenaan!

Alida van der Sluis.