09-10-10 Tzum DA1 - Oudega DA1
Op deze zonnige zaterdagmiddag spelen wij thuis tegen de dames van Oudega. Zij die de meeste wedstrijden winnen met grote getallen, en wij die ook wel winnen, maar met wat minder grote getallen. ( Lees : Oudega staat bovenaan. ) Desalniettemin hebben we er weer zin in en gaan we met goede moed de strijd tegemoet!

De opstelling van vandaag:

Op keep staat uiteraard Tjitske, achterin staan Petra rechts, Simone voorstop, Lidewey links en Rinske.
Truus en Baukje staan centraal op het middenveld, en de Femke's staan op de half. Femke Z links, en Femke v/d M rechts. In de spits staan Grietje & Johanna.
Wissels zijn Alida en Jikke.

Om 14:30 is de aftrap voor Oudega, met als scheids vandaag Frank.
Tzum weet al meteen door te breken richting de goal van Oudega, en dit leidt in de 4e minuut tot een prachtig goal van Truus, de 1-0 voor ons! Opgepept door dit snelle scoren trekken we ons snel terug op ons eigen helft en gaan we er weer vol tegenaan als er wordt afgetrapt. Hoewel we goede partij bieden tegen Oudega weten toch ook zij een aantal keer gevaarlijk dichtbij ons goal te komen. Tot nog toe lukt het niet om ze te scoren maar dat dat niet lang uitblijft merken we in de 20e minuut, dan komt de gelijkmaker van Oudega. 1-1. Hier raakt Tzum niet echt van onder de indruk, alleen jammer dat " ons voornemen om de nul te houden niet slaagt". In de 10 hierop volgende minuten zetten we weer druk en weten we nog een aantal keren ver richting goal te komen, en worden er een paar mooie kansen voor Tzum gecreërd. Helaas mag dit niet baten, en komt Oudega dan ook hard terug als ze in de 30e minuut weer weten te scoren. 1-2 .. We spelen nog een kwartier stug door en laten niet nog 1 van de tegenstanders in de buurt van ons goal komen. Zoals wij ook niet in de buurt van die van hen komen.. Na 45 minuten fluit Frank af en is het rust.

In de kleedkamer met een bakje thee houdt Jacob ons even een spiegel voor door te vertellen hoe het kan dat het soms toch misgaat en Oudega weet te scoren. De Femke's worden gewisseld voor Jikke & Alida en zo gaan we de 2e helft in.

Meteen na de aftrap zit Tzum bovenop de bal, en laat ook niet los. Er wordt goed gecommuniceerd onderlinge en de bal komt vaak richting het goal. Hieruit worden ook wel weer kansen gecreërd, maar het is het steeds net niet. Het afronden is soms toch nog best moeilijk. Natuurlijk laten we hierdoor onze koppen niet zakken en spelen we stug door! Want één ding is zeker, ook al staan wij achter, en ook al lijkt het soms moeizaam te gaan, de vechtlust is er! We worden niet overvallen door Oudega en weten goed partij te bieden. Petra weet een aantal keren heel goed in de bal te komen, zodat deze weer toegespeeld wordt naar Tzum en wordt voorkomen dat Oudega scoort. Helaas weten zij dan toch in de 70e minuut nog door te breken en scoren. 1-3. Vastbesloten er niet nog een 4e goal te laten vallen zet Tzum druk op het spel en houdt de bal veelal in de eigen ploeg. Er wordt door gebikkeld tot de 90e minuut en ons voornemen om de stand te beperken tot de 1-3 is, in tegenstelling tot ons andere voornemen, wél gelukt. Oudega weet niet nog een keer door te breken en na het fluitsignaal van Franks blijft de stand dan ook 1-3.

Jammer maar helaas, teleurgesteld zijn we niet, iedereen is het erovereens dat we goed partij geboden hebben tegen de ploeg van vandaag.
Volgende week beter!

Lees hieronder het nieuwe item, "buitenspel met" , niet zoals vooraf aangegeven met Truus Overal, maar met een andere dame uit het team.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zaterdag 9 oktober, Buitenspel met:

1. Wie ben je?

- Simone van der Velde

2. Wat is je positie in het veld?

- Voorstop, en soms laatste vrouw

3. Wat vond je van de wedstrijd van vandaag?

- Iedereen deed zijn best, knokte en deden niet voor ze onder. Jammer dat we verloren hebben.

4. Wie is je favoriete mannelijke voetbalspeler van VV. Tzum?

- Henkjan Tolsma!

5. Waarom?

- Omdat het de lekkerste is, haha.

6. 1e helft, 2e helft, 3e helft?

- 2e helft

7. Wat vind jij de leukste oefening tijdens het trainen?

- Afronden op de goal, gevolgd door een partij.

8. Hoelang zit je al op voetbal, en wat vind je er zo leuk aan?

- Vanaf het begin, al 4 jaar! Ik vind het zo leuk omdat we lekker met z'n allen sportief ballen en bezig zijn, conditie opbouwen en een echte teamsport is.

9. Met het damesteam gaan wij ook elk jaar naar Vries, wat is voor jou het hoogtepunt tot nu toe van alle keren dat wij daar geweest zijn?

- De allereerste keer toch wel, omdat we toen zo blij waren met onze FairPlayCup.

10. Wie zet je volgende week "buiten spel" ?

- Lidewey Pater.

Volgende week treden wij om 14:30 uit aan tegen Heech DA1.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen