09-10-10 Heeg 3 - Tzum 1
Heech 3 – Tzum 1
Datum: 10 oktober 2010-10
Aanvang wedstrijd: 15:30 uur

Vandaag staat Heech op het programma, we weten dan ook niet veel van deze tegenstander, dus we moeten afwachten wat deze wedstrijd ons gaat brengen.
Op dit moment staan de mannen van Tzum op de 1e plaats in de 5e klasse reserve, met 10 punten levert dat de koppositie op.
We proberen dan ook deze positieve lijn voort te zetten in de rest van de competitie.
Om twee uur worden we bij de kantine verwacht en om 14:20 uur rijden we dan richting Heech.

Nu de wedstrijd:
Na een goede warming-up maken we ons klaar voor de wedstrijd, de omstandigheden zijn dan ook voortreffelijk, alhoewel het veld niet al te best was.
De opstelling was als volgt:.
Doel : Damian
Verdediging: Reinout, Wilco, Justin, Erwin
Middenveld: Romke, Harm, Edwin, Sjoerd
Aanval: Ane Piet en Frits

Om half 4 wordt er eindelijk afgetrapt, we beginnen dan ook sterk aan de eerste helft. Met goed positie spel wordt de ploeg van Heech zeer makkelijk overklast.
Na enkele mooi opgezette aanvallen was het Erwin die in de 20 minuut een steekpass van de verdediger van Heech onderschepte en op snelheid over de linker flank een actie maakte. De bal kwam voor het doel waar Ane Piet in de zestien meter de bal opwachtte. In eerste instantie had de keeper de bal gepareerd, maar vanwege het doorzetten van Ane Piet werd de actie toch nog met een doelpunt verzilverd. Dit betekent een 0-1 voorsprong voor de jongens uit Tzum.
Heech wist hier geen antwoord op te geven en het stond vrijwel krachtloos tegenover Tzum, er werden bijna geen kansen gecreëerd. Dit uiteraard te danken aan de goede organisatie achterin.
Nog geen 10 min na het eerste doelpunt was het op de rechterflank Reinout die de combinatie met Romke aan ging en hiermee wist hij zich vrij te spelen. Door goed overzicht te houden plaatste hij de hij de bal hoog in de zestien meter waar Frits de bal heel gecontroleerd op de borst aan nam en de bal in de hoek van het doel schoot 0-2. De geoliede machine uit Tzum liet het hier niet bij, door steeds gevaarlijk voor de goal te komen werd het de verdediging van Heech flink lastig gemaakt. Na weer een goede voorzet in de zestien geplaatst te hebben, was het Heech die de bal zeer paniekerig uitverdedigde de bal kwam hoog bij de 2e paal terecht.
Hier stond Harm gepositioneerd en met een verwoestende volley schoot hij de bal snoeihard in het dak van het doel, dit weergaloze doelpunt was meteen ook het einde van de 1e helft waarin Tzum domineerde en de wedstrijd naar eigen hand heeft gezet.

Na de thee begonnen we weer goed, zonder risico’s werd de bal simpel van A naar B verplaatst, ook ontstonden hieruit enkele kansen.
Gedurende de 2e helft leek Heech zich steeds meer te beseffen dat het ruim achter stond en begon toch wat meer aan te zetten. Dit leidde soms tot stevige overtredingen en een klein opstootje tussen enkele spelers van Tzum en Heech.
Maar na 20 minuten in de eerste helft gespeeld te hebben , was het een van de middenvelders van Tzum die balverlies leidde na goed doorzetten van de tegenstander. De bal kon diep worden gegeven en de bal kwam halverwege de zestien meter, hier stond Damian de bal op te wachten. Maar door een klein misverstand kwam de bal zeer ongelukkig bij de 2e paal terecht waar een speler van Heech te bal in het doel wist te werken, 1-3.
Het leek wel of we hierdoor een beetje uit ons spel waren geraakt, het was dan ook een zeer hectische fase waarin Heech er toch nog in leek te geloven. Uiteindelijk is de wedstrijd in een 1-3 geëindigd en hebben we verder niks meer weg gegeven.

We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd met een uitstekende eerste helft en een wat zwakkere 2e helft.
Nu aan ons om het spel van de 1e helft in de volgende de wedstrijden door te zetten om de koppositie veilig te stellen. De volgende tegenstander is Stormvogels uit Achlum, we willen ook hier weer een goede wedstrijd op de mat leggen en zullen hier de komende week weer naar toewerken.
Programma Vr 12 Oktober

19:30 Tzum 35+1 - Mulier 35+1