Tzum 1 neemt koppositie over
Zaterdagmiddag stond een ware topper op het programma, met Arum 2 als koploper in de competitie en Tzum1 die daarachter volgde met een punt minder. Arum had wel een wedstrijd meer gespeeld. Voor Tzum viel er wat goed te maken na het puntverlies vorige week in IJlst en om de koppositie over te nemen moest er vandaag gewonnen worden! Met alleen de geblesseerden Redmar en Klaas waren er voor Appie toch in verhouding weer wat meer mogelijkheden dan vorige week.

De 11 die mochten beginnen waren,
Doel:Jan Willem
Verdediging:Reinout, Bouwe, Wilco en Erwin.
Middenveld:Johan, Frits, Edwin en Harmen.
Aanval:Romke, Ane Piet.

Wissels: Sjoerd, Justin.

Voor deze wedstrijd was er dankzij het mooie weer aardig wat publiek naar het Lyntsjepark gekomen. Tzum dat in de eerste helft veelal in balbezit was ging toch erg slordig met de mogelijkheden en het balbezit om en ook echte goede aanvallen werden te weinig gecreëerd. Na zo'n 20 minuten werd Reinout naar de kant gehaald en werd vervangen door Justin die weer op zijn eigen plek in de verdediging ging spelen. Zo werden er hier en daar wel wat kansen gecreëerd maar die werden gemist door Tzum, waar Ane Piet en Erwin de grootste kansen op de 1-0 op de schoen hadden, maar deze stranden allebei op de keeper van Arum. Arum dat er met een enkele kans via een counter uitkwam wist verder ook niet gevaarlijk bij de goal van Jan Willem in de buurt te komen.
Het was duidelijk dat als we wilden winnen er in de tweede helft wel scherper gespeeld moest worden. In de rust werd Romke vervangen door Sjoerd en werd Tzum met de nodige woorden van Appie het veld weer ingestuurd.

Na rust begon Tzum beter en scherper te spelen, de combinaties begonnen beter te lopen en zo werd Tzum ook veel gevaarlijker. Uiteindelijk resulteerde dit ook in de 1-0 van Harmen, die na een perfecte steekbal niet aarzelde en de bal beheerst achter de keeper van Arum schoof. Ondertussen had Reinout Johan vervangen. Niet veel later een botsing tussen de doelman van Arum en Reinout, die beide voor de bal gingen, de keeper van Arum moest geblesseerd het veld verlaten waardoor er een veldspeler van Arum op goal moest. Even later een vrije trap van Edwin waar de keeper de bal niet klem kon pakken en zo kon Ane Piet de bal simpel van dichtbij binnen tikken 2-0. Tzum dat duidelijk de veel betere partij was ging ook snel naar de 3-0 op zoek, Frits die vanaf de zijkant een goede actie om zijn tegenstanders maakte schoot de bal perfect vanuit de korte hoek tegen de touwen. Na de 3-0 was even de organisatie van Tzum weg en kon Arum via een knappe goal de 3-1 maken maar meer zat er voor de gasten vandaag ook niet in, want even later was het Reinout die vanaf een afstand de 4-1 beheerst binnen schoof. Daar bleef het bij, want na 90 minuten was het scheidsrechter Frank ter Horst die het laatste fluitsignaal gaf. Dat betekende dat Tzum na een al met al leuke wedstrijd de koppositie over nam van Arum!!!.
Volgende week verdedigen we de eerste plaats in Workum.

Groeten Johan
Programma Za. 1 december;