20-11-10 Tzum DA1 - H'lingen DA1
20-11--10, 14.30...

Op deze windstille zaterdag middag spelen de dames van Tzum thuis tegen het 1e van Harlingen, de Zeerobben wel te verstaan. Met onze 8e plek en hun 3e beloofd dit een leuk wedstrijdje te worden.

We beginnen deze wedstrijd als volgt:
Op het doel staat dit keer Lotte, steevast onze inval-keepster. Achterin staat Klaske (li), Baukje op het midden en Petra (r). Op de voorstop staat Rinske. In het midden staat Lidewey (li), Truus op het midden en Anjali (r). Voorin strijden Grietje (li), Marrit en Anita (r).

Op wissel zitten Johanna, Alida en Femke M.
De scheids van vandaag is Frank. De aftrap is voor Tzum.

1e helft:
We zijn nog maar net begonnen als Baukje in de 4e minuut al de kans krijgt de bal richting de goal werken. Helaas gaat deze over.In de minuten die hierna volgen wordt het spel over het veld verdeeld. De ene keer hangen we langere tijd op het deel van Harlingen om, de andere keer weet Harlingen opeens naar ons deel te keren. Hier krijgen zij ook de kans richting het goal te komen, maar gelukkig heeft Lotte hier een prachtige redding. Niet veel later krijgt Tzum een corner toegewezen, welke door Truus genomen wordt. Deze gaat achter. We vervolgen de wedstrijd maar krijgen niet veel later weer een corner toegewezen, met daarop volgend nog een corner omdat de bal via de man op de achterlijn rolt. Beide corners worden genomen door Truus,en uit beide corners vloeit geen doelpunt! Harlingen is snel in de omschakeling en dit is voor Tzum soms ietwat verwarrend. Wanneer we volop in de actie zitten weten ze de bal geniepig mee te nemen naar "ons" deel van het veld. In de 26e minuut valt Rinske uit door een blessure en komt Reina er voor haar in. Niet veel later komt Johanna erin voor Grietje. We vervolgen de wedstrijd weer, maar Tzum komt er niet uit. Hoewel de kansen overduidelijk zijn, krijgen we de bal niet in de goal. Vlak voor rust wisselt Alida met Anjali, en hierna fluit Frank de 1e helft af.

In de rust blijkt dat, na een lange tijd rust vanwege een blessure, Tjitske gekomen is om ons de 2e helft te vergezellen! Na het welbekende kopje thee en de peptalk van Jacobus zijn we klaar voor de 2e helft.

In de 51e minuut is er een kans voor Tzum, alleen deze is mis. 4 minuten hierna krijgt Alida de kans om te scoren maar ook deze gaat mis, de keepster van Harlingen weet deze tegen te houden. Hierna komt Tjitske erin voor Marrit. We zetten de Harlingers iets meer onder druk, maar ondanks dit wil het nog niet echt vlotten. in de 57e minuut krijgen zij de kans om te scoren, maar ook hier weet Lotte de bal prachtig te redden! Helaas mag deze opluchting niet lang baten.. de dames van Harlingen komen in de 63e minuut terug met de 1ste tegengoal .. 0-1. Vlak hierna krijgt Anita de kans om er 1-1 van te maken, maar deze wordt gestopt door de keepster. 3 minuten later krijgt Tzum weer op z'n flikker als Harlingen weer weet te scoren. 0-2. Amper een minuut later geeft Tjitske de keepster van Harlinen op d'r flikker als ze weet te scoren!! 1-2! De koppen bij Tzum komen weer wat omhoog, en we moeten en zullen nog een keer scoren! Kansen genoeg hierna, maar in de 74e minuut weet Harlingen alweer te scoren, en staan we achter met 1-3.. In de 75e minuut wordt Alida gewisseld met Femke, vlak hierna krijgt Baukje nog de kans om te scoren, maar dat mag niet baten. Vlak hierna wordt er afgefloten, en is de wedstrijd beslist.

Deze week helaas geen 'buitenspel met' .. Dhr. J. Kaandorp was namelijk niet aanwezig.
Volgende week zijn wij, zoals het nu staat vrij, maar er gaan geruchten over een inhaalwedstrijd in Heech.
Houd de site daarvoor in de gaten.

Prettig weekend, en tot op het veld!

Femke van der Meulen
Programma Vr 02 Novembefr