20-11-10 Tzum 2 - Mulier 3
Mulier 3 te sterk voor Tzum 2

Na de slechte wedstrijd in Leeuwarden tegen Zwaluwen 11 vorige week moest de tweede keus van Tzum het op zaterdag 20 november tegen de koploper in hun competitie, Mulier 3, opnemen. Door flinke regenval in de vroege ochtend was het veld behoorlijk drassig, maar goed bespeelbaar. Leider Andre Tamminga had 14 man tot zijn beschikking en had de volgende beginopstelling bedacht. Op doel de van een knieblessure herstelde Jordy Hennequin, achterin Johannes de Schiffart, Hauke van der Meulen, Henk Jan Tolsma en Frouke Bleeker, op het middenveld Jelle Hoekstra, Gerrit Hiemstra en Bote van der Lei, terwijl Simon Bambach, Sietze Viëtor en Jildert van der Woud voor het aanvallende gevaar moesten zorgen. Jan Venema, Wybren Zijlstra en Frank ter Horst begonnen op de bank, maar zouden later in de wedstrijd komen.

De eerste helft was het verschil in de ranglijst aanvankelijk niet zichtbaar. Tzum voetbalde goed met de mannen uit Witmarsum mee en kreeg ook kansen. Jildert kreeg zijn hoofd net niet tegen een bal die vanaf links voorgegeven werd, Sietze die de keeper met een leep balletje tot een redding dwong en weer Jildert die net hard genoeg inschoot, zodat de keeper redding kon brengen. Maar ook Mulier kreeg kansen. Meestal kwamen deze door een snelle omschakeling na balverlies van Tzummer zijde. De leeftijd van de aanvallers van Mulier was wel wat lager dan die van de Tzummer verdedigers en deze werden een aantal keren op snelheid geklopt. Jordy stond echter goed te keepen en de 0-0 bleef dan ook lang op het bord. De wijze waarop de 0-1 na een dik halfuur tot stand kwam was vooral lullig voor Jordy. Na zijn eerdere goede reddingen liet hij een slap schot onder zijn lichaam doorgaan. Hierna was Tzum de kluts en de wedstrijd volledig kwijt. Er zat geen lijn meer in het spel en Mulier kon voor rust gemakkelijk uitlopen naar 0-3.

Na rust had Tzum weer wat meer grip op de wedstrijd, toch scoorde Mulier in het eerste kwartier 0-4 na een niet goed werkende buitenspelval. Toen even later een Witmarsumer door de prima fluitende scheidsrechter Lammert Zijlstra uit het veld gestuurd werd wegens natrappen ontstond er meer en meer ruimte voor Tzummer aanvallen. Jammer genoeg waren zelfs de mooiste kansen niet aan de Tzummers besteed en een scherpe counter na balverlies van Frouke leverde zelfs de 0-5 eindstand op.

Weer een nederlaag voor Tzum 2 dus. Tegen de koploper is dit op zich geen schande, de wijze waarop is alleen wel onnodig. Na wat tegenslag verdwijnt het voetbal vaak ineens en er wordt erg slordig met kansen omgesprongen. Als deze beide punten verbeterd worden kan het niet anders dan dat er in deze competitie nog punten gepakt worden.
Programma
Zaterdag 12 Juni

10:40 u S.c Franeker Jo8-2 - Tzum Jo8-1

10:00 u Sjo Dfc Jo11-2 - Tzum Jo11-1

10:00 u Blauw-wit'34 Jo14-3 - Tzum jo14-1

Zaterdag 19 Juni

09:00 u Sjo Arum/Stormvogels '64 - Tzum Jo8-1

10:15 u Zeerobben Jo11-3 - Tzum Jo11-1

Zaterdag 26 Juni

09:00 u Tzum Jo8-1 - Oosterlittens Jo8-2

10:00 u Tzum Jo11-1 - Gavc Jo11-3

10:15 u Jacob St -Jo14-1G - Tzum Jo14-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!