13-11-10 L. Zwaluwen 11 - Tzum 2
Weer onnodig verlies voor Tzum 2!

Het wordt zo langzamerhand een ééntonig verhaal voor Tzum 2, er worden weinig punten gepakt. Aan het begin van deze competitie was het voetbal wat er op de mat werd gelegd nog wel acceptabel. Dit wordt de laatste weken er ook niet beter op.
Ook vandaag in Leeuwarden waar we aan moesten treden tegen het 11e van de Zwaluwen
werd er weer rommelig gespeeld!
Met een selectie van maar liefst 16 man gingen we naar Leeuwarden, hier aangekomen werd ons meegedeeld dat we op het b-veld van Friesland moesten spelen.
Dit werd de eerste warming-up, want we moesten hiervoor bijna een kilometer lopen!
Aangekomen in de niet al te grote kleedruimte werd de opstelling bekend gemaakt door André; op goal Jordy, de verdediging; Albert, Hauke, Geart en Frouke, het middenveld;
Sietse, Erik en Bote en voorin Durk Tjeerd, Gerrit en Jan (Venema).
De Zwaluwen – één punt meer dan wij – begonnen feller en agressiever dan de Tzummers.
Na een misverstand in de 2e minuut tussen achterhoede en keeper kwamen de Zwaluwen makkelijk op een 1-0 voorsprong. Enkele minuten later een 2e opgelegde kans voor hun kon ternauwernood gered worden. Hierna werd het spel aan Tzummer zijde iets beter wat meteen enkele prima kansen opleverde, Jan Venema en Sietse konden de bal echter net niet binnen de palen tikken. Na een kleine 10 minuten begaf Erik zijn knie het weer en moest worden vervangen, Jildert nam zijn plaats in.
Het vervolg in deze eerste helft was een rommelige vertoning van beide kanten met kansjes aan beide kanten. Een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen werd noodlottig voor keeper Jordy, ook hij viel uit met een knie blessure. Allrounder Wijbren nam zijn plaats onder de lat in. Gescoord werd er niet meer in deze eerste helft.
Na de thee werden er weer enkele wissels doorgevoerd en kon Tzum zowaar wat druk uitoefenen op de Zwaluwen en was HenkJan dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal miste kracht om de keeper te passeren. Tzum kon steeds meer naar voren echter het spel was te onrustig waardoor veel lange ballen niet aan kwamen. De Zwaluwen gokten wat meer op de counter en halverwege de tweede helft hadden ze hier succes mee. Na een inworp van Frouke belandde de bal bij de tegenstander die de bal meteen naar voren peerde, de Tzummer achterhoede stond niet goed meer en hun spits lobte de bal over de uitgekomen Wijbren in de goal; 2-0.
Hierna ging Tzum één op één spelen om nog iets te forceren, de druk was er wel en de kansen kwamen ook maar de doelpunten bleven weer uit. Het zat ook niet even mee in deze fase want weer een counter leverde meteen het 3e doelpunt op voor de Zwaluwen!
Met nog een 10 minuten te gaan was het Sietse die de bal op de 16 meter controleerde (met de hand) en de bal in de verste hoek schoot en zo de 3-1 aantekende!
Meer zat er vanmiddag helaas weer niet in, het spel was te gehaast en de beslissende bal te onnauwkeurig. Wanneer dit niet beter wordt kan Tzum 2 dus van iedere tegenstander verliezen in deze competitie!
Aanstaande zaterdag alweer de eerste return, dan komt koploper Mulier 3 naar Tzum, aanvang 12.45 uur!
Programma
Zaterdag 18 September

15:00 Uur
Sc Franeker 5 - Tzum 2

14:30 Uur

Tzum Vr1 - Scharnegoutum´70 Vr 1

10:45 Uur

Tzum Jo15-1 - Ons Sneek Jo15-3

09:45 Uur

Tzum Jo9-1 Jm - Avc Jo9-1

09:00 Uur

Sjo Dfc Jo7-1 Tzum Jo7-1


Vrijdag 24 September

19:00 Uur

Tzum 35±


Zaterdag 25 September

14:30 Uur

Tzum 2 -Sc Bolsward 5

12:00 Uur

SF Deinum Vr 1 - Tzum Vr1

12:30 Uur

Sjo Dfc Jo15-2 Tzum Jo15-1

09:45 Uur

Tzum Jo12-1Jm - Harlingen Jo12-1Jm

09:00 Uur

Sc Stiens Jo9-4 - Tzum Jo9-1Jm

08:45 Uur

Minnertsga Jo7-1Jm - Tzum Jo7-1
Aanmelden nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!