15-05-10 Tzum 2 - TOP '63 3
Knullig verlies Tzum 2 in laatste wedstrijd

Op zaterdag 15 mei was voor Tzum 2 de laatste wedstrijd van dit seizoen.
Tegenstander was het 3e van TOP’63 uit Oppenhuizen.
Onder fraaie weersomstandigheden werd begonnen aan de warming-up terwijl de tegenstander nogal moest arriveren. Die enkeling die wat eerder was, mocht Truus op haar vrijgezellen party nog even verrassen in de kantine!
Tijdens de aftrap bleek dat de selectie van TOP uit 10 man bestond, Tzum had 15 man tot hun beschikking, dus dit moest wel goed komen.
Echter de mannen van Tzum wilden hun niet teveel inspannen en het spel leek dan ook nergens op. Top 10 was gevaarlijker en kwamen dan ook op een 0-1 voorsprong.
Hierna schrok Tzum toch enigszins wakker en werden er een aantal leuke aanvallen opgezet. Een doelpunt leverde dit niet op want de afwerking faalde en er stond een Top keeper inde goal bij de tegenstander, ruststand derhalve 0-1.
Na de rust begon Tzum zowaar wat meer druk uit te oefenen en kreeg Simon Bambach de gelegenheid om de 1-1 te maken, hij schoot echter op de keeper. Top kreeg weinig kansen meer en Tzum steeds meer, maar de bal wilde en mocht er niet in.
Tzum kreeg het deksel op de neus na een verre uittrap van de Top keeper was het hun snelle linksbuiten die koel binnen schoot en de 0-2 aantekende!
Deze marge bleef niet lang gehandhaafd want spits Ane Piet wist enkele minuten later Tzum weer wat hoop te geven door de aansluitingstreffer te scoren, 1-2.
Ook deze hoop werd weer de grond ingeboord doordat laatste man Edwin de bal weer knullig verspeelde en de Top spits vrije doorgang naar het Tzummer doel gaf. Deze wist hier wel raad mee en zette de marge weer op 2,. 1-3!
Met hier en daar nog een wissel probeerde Tzum nog wat terug te doen en kwam wederom via Ane Piet, die van dichtbij binnen schoot, op 2-3.
Alle zeilen werden nog bijgezet om minimaal een puntje te veroveren, hier slaagt Tzum helaas niet meer in zodat deze laatste wedstrijd van dit seizoen toch wel knullig werd verspeeld!
Volgend seizoen maar weer proberen, is de oude garde er misschien ook weer bij!
Dit geldt overigens niet voor Wietze Meinsma, deze bijna vijftiger heeft besloten zijn voetbal schoenen in de wilgen te hangen!!

HVDM
Zaterdag 18 September