12-05-10 De Bunker - VVV Tzum
De Bunkerwedstrijd

Op de avond vóór Hemelvaartsdag werd een inmiddels 11 jaar oude traditie in stand gehouden door het spelen van de zogenaamde Bunkerwedstrijd. Ondanks het feit dat het dophok de Bunker al jaren geleden opgehouden is met bestaan wordt de wedstrijd tussen deze vrienden en de vrijwilligers van de VV Tzum nog steeds gespeeld. Zo ook in 2010.

Jacob Bosch had namens de Bunker indrukwekkend team geformeerd, maar ook Hauke van der Meulen kon een sterke vrijwilligersploeg presenteren. In zijn team was met het meespelen van Truus Overal zelfs sprake van een noviteit. Nog niet eerder was er een vrouwelijk speler actief in de Bunkerwedstrijd. Er was niet veel publiek op de wedstrijd afgekomen, want het was koud en de dreiging van een dikke bui hing ook in de lucht. Jammer is dit wel, want hoe meer publiek, hoe meer sfeer.

Scheidsrechter was Wiepie Zijlstra. Na zijn eerste fluitsignaal ontstond er een openingsfase die in evenwicht was. Van beide kanten werd er fel, maar sportief gespeeld. De Bunker wilde de beker wel weer eens een keer winnen, de VVV Tzum stond er een reputatie op het spel. Het spel van de mannen en vrouw in het geel was iets verzorgder en dit resulteerde in een paar dikke kansen, maar vooral Ane Piet Strikwerda had het vizier (nog) niet op scherp staan. Na een dik kwartier spelen liet Eric Boersma zien hoe het wel moet. Hij rondde een aanval van de vrijwilligers netjes af. De mannen van de Bunker gooiden er hierna nog maar eens schepje bovenop, maar hun spel was te gehaast. Ze konden dan ook niet echt grote kansen afdwingen, ook al omdat de laatste pass vaak onzuiver was. Opvallend moment voor de goal van de Bunker was toen Truus het duel met keeper Jacob aanging. Dit op de manier waarop haar trainer, die zelfde Jacob, haar dit altijd voorgehouden heeft: nooit een duel half aangaan, maar altijd vol erin. Een pijnlijk bovenbeen voor Jacob was het resultaat na de onzachte aanraking met de knie van Truus. Intussen was de stand 0-2 geworden nadat Ane Piet het doel na de eerdere pogingen wel gevonden had. 0-2 was ook de ruststand.

Na de thee eenzelfde beeld als ervoor. Opvallend bij de vrijwilligers was de shirtjesruil van Wietse Meinsma en Wybren Zijlstra. Wietze op goal en Wybren in de spits. De Bunker gooide een hoop energie in de strijd tegen het nog steeds wat slimmer combinerend VVV Tzum. Door de aanvalsdrang van de Bunker werden de ruimtes steeds groter. De vrijwilligers wisten hier nog één keer van te profiteren. Het was Wybren die keeper Jacob kansloos liet en de eindstand 0-3 op het bord zette.

De dreiging van regen was inmiddels overgegaan in een miezerbui. Binnen was het tijdens de nazit ook weer nat en gezellig. Op naar editie nummer 12!
Zaterdag 23 November

14:30u Bolsward 3 - Tzum 1