11-05-10 Tzum DA1 - Wardy DA1

- Klaske
- Anjali

Aftrap: Wardy

Met het verlies van afgelopen zaterdag van zaterdag nog vers in ons geheugen staan we vandaag weer op het veld tegen Wardy. Dit keer gelukkig op ons eigen veld.
We zijn de trucjes van zaterdag nog niet vergeten, en vanaf de 1e minuut wordt het spel meteen gedomineerd door Tzum. 'n Sterke combinatie voorin met Hilda, Tjitske & Anita, die goed zijn voor 'n aantal kansen. Het hele elftal van Tzum staat op scherp en dat is duidelijk te zien. Achter wordt alles goed opgevangen en ook de middenroedel doet het zeker niet verkeerd! Paniek alom bij Wardy. Rond de 30e minuut breekt Wardy door de achterste muur van Tzum en doet 'n slappe poging te scoren. Helaas voor hun, gelukkig voor ons staat Lotte ijzersterk in het goal en weet de bal te stoppen. Tzum zit duidelijk veel beter in 't spel dan zaterdag. Het spel gaat beter, sneller en feller. Lotte weet ons na 'n spannend moment gerust te stellen door de bal op precies het goede moment te vangen. Kort hierop creërt Hilda nog 'n kans, maar helaas wut dit 'm niet. Vlak voor de rust worden er door Tzum nog 3 corners genomen, geen van allen komen helaas tot 'n doelpunt. Hierna zijn de eerste 3 kwartier om en fluit André af. Die overigens onze redder in nood was deze avond, aangezien onze 'vaste' scheids afwezig was.

Tweede helft:

Na 'n lekker warm bakje thee ( erg welkom met de gure wind ) staan we klaar voor de laatste 3 kwartier.
0 - 0 is natuurlijk een prachtige stand tegen de koploper, en de 0 voor hun willen we dan ook graag behouden! Vol goede moed en besloten te winnen staat Tzum klaar. Het eerste halfuur is Tzum weer ijzersterk en speelt werkelijk goed voetbal. Écht goed voetbal. Tzum is aan de beter kant maar het tij keert zo rond de 70e minuut. Wardy weet door te breken en scoort. Bij ons blijft de kop omhoog, en we zetten nog harder door. Helaas voor ons weet Wardy 10 minuten later weer te scoren.. Ons rest nog 'n aantal minuten om zelf te scoren, maar het is verdomd jammer dat dit niet meer lukt. Het eindsignaal klinkt, en de de wedstrijd is besloten.

Zonder overdrijven moet er gezegd worden dat de dames van Tzum zich vanavond met de volle 200% ingezet hebben en dat dit erg duidelijk te zien was in het veld. Er werd ijzersterk gevoetbald, en zeker niet ondergedaan aan Wardy. Het spel hebben wij gewonnen, zij het schoppen/duwen. Met deze punten komt Wardy weer 'n stukje dichterbij het kampioenschap en het promoveren dus tot nooit ziens.

Names alle dames van Tzum & Jacob wil ik André bedanken voor het fluiten van deze wedstrijd, zonder hem was het bijna in de soep gelopen.
De toeschouwers van vanavond, een applaus voor jezelf voor het fantastische aanmoedigen, niks is beter dan aanmoedigende kreten van de zijkant!

En allen bedankt voor het niet roken.

Tot op het veld!

Femke van der Meulen